Oostvaardersplassen een klein stukje op de fiets

Maximumtemperatuur:   13  °C.
Minimumtemperatuur:     2  °C.

14-04-2017*

Zaterdag middag ga ik nog even met de elektrische fiets een klein rondje maken in de Oostvaardersplassen. Vanmorgen was ik al met de hulp-boswachter op stap maar heb weer veel te veel gelopen. Dus pak ik de fiets aangezien ik dan het minste pijn heb. Ik heb mijn spullen weer bij elkaar gepakt en stap op de fiets. Via het Seizoenepad, Junipad, & Pirellipad fiets ik het Oostvaardersplassen gebied binnen. Ik fiets gelijk naar het Frans Vera uitkijkpunt. Als ik bij het natuurbelevingscentrum de oostvaarders ben stop ik even om de ganzen pullen op de foto te zetten.

wat zijn ze toch leuk. Na een poosje stap ik op maar zie ik gelijk collega spotter Hans aan komen fietsen. Hans stopt ook even en zo kletsen we even wat. Natuurlijk vraag ik ook even naar zijn waarneming van afgelopen week. Hans heeft twee flamingo’s waargenomen in de natte gras landen van de Lepelaarplassen. Dit was zeker een unieke waarneming zegt Hans. Er staat behoorlijk wat wind en als je zo stil staat wordt het toch een beetje fris. We besluiten om dan onze weg te vervolgen en we zeggen elkaar gedag. Ik fiets nu door naar het Frans Vera uitkijkpunt en parkeer daar de fiets. Vanaf hier heb ik een mooi overzicht over de Oostvaardersplassen.

Er staan weer genoeg konikpaarden aan deze kant en zo heb ik weer heel wat moois te zien. Ik stap nu weer op de fiets en fiets weer terug ga nog even kijken bij het Frans Vera pad. Hier vliegen de ganzen me letterlijk om de oren.

Het is een af en aan vliegen van de ganzen. Aan de overkant zie ik meneer vos lopen. Meneer vos heeft net een lekker hapje gescoord en is dit aan het oppeuzelen. Ook gaat hij nog even opzoek naar een paar lekkere eitjes.

Tja ook de proteïne moeten goed op pijl blijven. Hierna maak ik nog wat foto’s en fiets ik weer terug naar het Jan van de Bosch uitkijkpunt.  Tot mijn verbazing zie ik twee mensen op een brommer stappen die bij het Jan van de Bosch punt geparkeerd staat. Ik noteer maar even het kenteken. Even een advies puntje bij iedere ingang staat een bord van Staatsbosbeheer waar duidelijk op vermeld staat wat je niet mag doen. Ook daar staat vermeld verboden voor gemotoriseerd verkeer. Ik heb het kenteken door gegeven aan Staatsbosbeheer. Begrijp zo sowieso niet dat mensen niet logisch blijven nadenken. Maar goed ik fiets ook weer verder en ga nu lekker naar huis. En zo is dit middagje fietsen ook weer op zijn eind gekomen. Bedankt voor het lezen en kijken.

Groetjes, Casper ( Leven-Met )

There is no gallery selected or the gallery was deleted.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

security check *