Oostvaardersveld & Zwaan express

Maximumtemperatuur:   11  °C.
Minimumtemperatuur:     3  °C.

16-04-2017

Zondagochtend ik ben weer eens zo vroeg wakker van de pijn dat ik maar even op pad ga. Even de gedachte verzetten ik pak de spullen en ga naar de poelruiterhut. Ik parkeer de auto en loop via het poelruiterpad naar de hut. De trauma helikopter komt ook al over het Oostvaardersveld dat is niet goed. Halverwege het bospad zit de eerste paasdag zanglijster al weer hoog in de boom toppen te zingen.

Ook een leuk roodborstje laat zich even zien. En dan op een stronk laat ook de heggenmus zich nog even zien. Nou op dit korte stukje heb ik toch al weer aardig wat soorten kunnen scoren. Aangekomen in de poelruiterhut zit de boerenzwaluw al op de wacht. En schreeuwt even naar de familie dat ik het ben.

In een van de kleine boompjes rond om de poelruiterhut komt een rietgors zitten. De rietgors blijft lang genoeg om een paar mooie plaatjes te schieten. Dan zie ik in mijn achterruitkijk spiegel iemand aan komen lopen. Hé die heeft een hond bij zich. En voordat ik iets kan zeggen is de heer alweer verdwenen.  Vermoedelijk heeft hij mij op het laatste moment op gemerkt. Maar ik heb wel een foto kunnen maken tja meneer hier mag u niet lopen met een niet aangelijnde hond. Moeilijk meneer om een bordje te lezen. Oh u dacht het is nog vroeg dus niemand is nog in het Oostvaardersveld. Helaas gesnapt. Er komt even een buizerd langs gevlogen met een mooi takje in zijn bek.

Even bij de bouwmarkt geweest even een verstevigings balkje gehaald. Een prachtige nijlgans flitst even voorbij. Maar gelukkig stond mijn camera kant en klaar. Ik hoor via de intercom dat runway krakeend is gesloten en dat runway poelruiter snel geopend word. De zwaan express stijgt binnen enkele minuten op. En inderdaad daar komt zwaan express aan.

Het is weer een geweldig geluid als de zwaan express langs komt. Na al dit geweld gaat een waterhoentje zich even opfrissen onder de poelruiter douche. Ook de blauwborst komt gezellig weer even langs. Het vrouwtje rietgors laat zich nog even zien. Dan zie ik nog een zwartkop tussen een paar takjes zitten.

En de kwikstaart laat zich ook nog zien. Het mannetje rietgors roept nog even naar zijn vrouwtje neem je nog een biertje mee. Of het vrouwtje het gehoord heeft weet ik niet. Aangezien ik hierna naar de auto gegaan ben. Bij de auto aangekomen besluit ik om lekker naar huis te gaan. De pijn is niet weg maar heb even mijn gedachte kunnen verzetten. Langs de trekweg spot ik nog een ree en een torenvalkje.

En zo zit dit ochtend uitstapje er weer op. Bedankt voor het lezen en kijk. Graag tot een volgend blogje.

Groetjes, Casper ( Leven-Met )

There is no gallery selected or the gallery was deleted.

One thought on “Oostvaardersveld & Zwaan express

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *