Poelruiterhut & de Knobbelzwaan

 

Maximumtemperatuur:   14  °C.
Minimumtemperatuur:      3  °C.

28-03-2017

Dinsdagmorgen vertrek ik naar de poelruiterhut. Via de trekweg en de praamweg bereik ik mijn bestemming. De eerste stop is zoals vaak de grote praambult. Daar komen net wat ganzen aangevlogen.

Ze sjoefen weer voorbij wat een mooi geluid is dat toch. Ook de edelherten ontbreken niet en een grote zilverreiger is opzoek naar iets lekkers. Ik maak nog wat overzicht foto’s en dan ga ik verder. Nu rij ik verder de praamweg op en parkeer de auto vlak bij het poelruiterpad. Ik pak mijn spullen en loop het poelruiterpad op. Langs het poelruiterpad is het druk, eerst een knokkend meerkoet stel. Hij was vreemd gegaan en ze heeft hem er uit gegooid. Hierna twee bouwvakkers die bezig zijn om een nest te maken in de landtong.

Of wel twee mooie​ knobbelzwanen druk bezig. En verder op het pad word ik opgewacht door jawel een vink. De vink gaat er even goed voor zitten zodat ik een paar mooie plaatjes kan schieten.

Aangekomen in de hut is een van de twee knobbelzwanen al gevlogen. Gelukkig is de ander er nog wel. Maar ik let wel op want de knobbelzwaan is wel aan het taxiën op de landingsbaan, dus het zal niet meer heel lang duren voordat de knobbelzwaan opstijgt. Dan gaat de knobbelzwaan de startbaan op wat super mooi is dit toch.

Inmiddels is er een fuut aangekomen en ik vraag kom wat dichterbij en ga lekker een visje vangen. En wat denk je, natuurlijk doet de fuut dat niet. De fuut blijft lekker op afstand. Hij is wat afstandelijk vandaag. Een rietgors heeft er wel zin in vandaag en komt lekker uit het riet vandaan. En als de rietgors het kan dan kan de roodborst het ook. De konikpaarden staan aan de overzijde van het water in het praambos. De kwikstaart komt ook gezellig langs en laat zijn vlieg kunsten even zien.

Tjonge wat zijn ze snel over het water en in de lucht. Het is bijna niet bij te houden met de camera. Na dit ga ik lekker naar de auto en weer naar huis. Graag tot een volgend blogje.

Groetjes, Casper ( Leven-Met )

There is no gallery selected or the gallery was deleted.

One thought on “Poelruiterhut & de Knobbelzwaan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *