Konikpaarden de baas in Oostvaardersveld

Maximumtemperatuur:   14  °C.
Minimumtemperatuur:      3  °C.

27-03-2017

Maandag ochtend, het is heerlijk weer dus ga ik op stap. Eerst even de hulp-boswachter naar school brengen en dan ga ik. Zo hulp-boswachter is weer op school en ik ben onderweg. Ik weet nog niet waar ik vandaag naar toe ga. Heel veel anders dan normaal wordt het natuurlijk niet. Dat zou ik wel willen maar is gewoon niet mogelijk vanwege het slecht kunnen lopen. Ik rij nu met de auto op de praamweg en rij ter hoogte van de krakeendhut. Daar zie ik een mevrouw in het veld lopen dus niet op de paden en ze heeft ook nog een hondje bij haar.

Deze zit dan gelukkig wel aan de lijn. De konikpaarden komen achter de krakeend hut langs en lopen naar het voorste eiland dicht bij de praamweg. Deze mevrouw loopt nu nog verder het veld in richting de krakeend waar de laatste vijf konikpaarden staan. Aangezien mevrouw een mooie foto wil maken. Natuurlijk als echte paparazzi fotograaf maak ik wat foto’s. Aan het gedrag van de konikpaarden zie ik dat ze niet heel blij zijn met voornamelijk het hondje wat daar ook loopt. En komen ze dus in stevige pas naar mevrouw toegelopen. Die schrikt op haar beurt en loopt naar achteren.

De konikpaarden proberen het hondje te pakken cq te snuffelen. Het gedrag van de Konikpaarden wordt heftiger en ik pak de telefoon en bel Bertwin de Boswachter. Ik vraag aan hem of hij met spoed deze kant op kan komen ik leg even in kort uit wat er aan de hand is en ik het idee heb dat dit wel eens fout zou kunnen gaan. Mevrouw wordt letterlijk belaagt door de konikpaarden en zij slaat van zich af. Nu zet mevrouw zelf de pas er in samen met het hondje. Maar de konikpaarden weten niet van ophouden. De konikpaarden dwingen de mevrouw terug naar het looppad. Nu is Bertwin ook gearriveerd en ziet hoe de konikpaarden nu stil voor het pad blijven staan en zich omdraaien om naar de groep te gaan. Bertwin gaat naar de mevrouw toe die inmiddels het wandelpad naar de krakeend heeft gevonden.

De konikpaarden waren erg beschermend bezig aangezien er net een konik veulen is geboren. En ze hebben even duidelijk gemaakt wie de baas is in het Oostvaardersveld. Ik loop naar het bankje toe in het Oostvaardersveld en ga daar even tot rust komen.  Na een poosje komen hele grote groepen met brandganzen aanvliegen. Ook bij de krakeendhut komen ze in grote getale deze kant op.

Na dat de meeste ganzen zijn geland loop ik weer rustig naar de auto. Ik besluit om nog even bij het Juliana pad te gaan kijken. Op de knardijk stop ik nog even om een mooi edelhert op de foto te zetten.

Nu ga ik snel verder en parkeer de auto op de Oostvaardersdijk. Pak de spullen bij elkaar en loop naar beneden. De vogeltjes fluiten er lekker op los en hier en daar maak ik wat mooie plaatjes. Ik loop niet te ver en ga dan ook na een aantal minuten weer terug naar de auto. Nu zie ik nog even wat mooi mos staan en volgens mij staat het ook nog in bloei.

Bij de auto stap ik in en ga ik lekker naar huis. Via de knardijk rij ik terug. Ter hoogte van de aalscholver kolonie zie ik wat moois vliegen en stop ik de auto. Een mooie bruine kiekendief komt aangevlogen. Die zet ik even op de foto. Ook een mooie buizerd komt nog even gedag zeggen. Nu weer lekker in de auto en naar huis. Bedankt weer voor het kijken en lezen.

Groetjes, Casper ( Leven-Met )

There is no gallery selected or the gallery was deleted.

One thought on “Konikpaarden de baas in Oostvaardersveld

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

security check *