klapekster en de jager

Maximumtemperatuur:   14  °C.
Minimumtemperatuur:      3  °C.

25-03-2017

Zaterdag ochtend weer even op stap naar het Oostvaardersveld. Het is lekker weer en de temperatuur is heerlijk. Bij de Praambult stop ik zoals bijna altijd even en zie ik enorme silo’s die verplaats worden over het markermeer. Een klein groepje edelherten ligt lekker een beetje te luieren.

Ik stap in de auto en rij naar de knardijk. Daar parkeer ik de auto en loop via het bospad naar het bruggetje. Voordat ik het bospad op loop vliegt er hoog in de lucht een bruine kiekendief die een beetje cirkelt boven het Oostvaardersveld.

Nu loop ik verder en in de boom bij het bruggetje zie ik een leuke tfitjaf of fitis weet het nog niet zeker. Ik ga op het bankje zitten in het Oostvaardersveld op de verhoging. Zo kan ik goed het Oostvaardersveld overzien. En wat een geluk de klapekster laat zich ook nog even zien. Een jonge spotter loopt steeds achter de klapekster aan om zo de beste foto te scoren. Helaas loopt hij hierbij steeds door het veld heen en maakt hij helaas geen gebruik van de paden. Zoals ook beschreven staat op de borden van Staatsbosbeheer wandelen op de aangeven paden.

Door zijn gedrag jaagt hij dus de klapekster van de ene naar de andere kant. Uiteindelijk gaat de jonge spotter op het pad en verlaat hij het Oostvaardersveld. Ik zelf zit heerlijk op het bankje en kan zo toch een paar leuke plaatjes maken. Ook vandaag maakt de klapekster een bidvlucht en dit probeer ik weer zo goed mogelijk vast te leggen.

Nog snel even een paar grauwe ganzen vast leggen en sjoef ze zijn over gevlogen. Nu spullen weer bij elkaar gepakt en loop ik naar het bruggetje toe om naar de knardijk en de auto te gaan. Een mooi koolmeesje laat zich nog even zien. In de auto even de spieren ontspannen  en ik rij naar de praamweg. Aan het begin van het poelruiterpad stop ik nog even en zie daar een goudhaantje zitten.

En een zwaan die druk bezig is met takken zoeken. Ook hier vliegen nog een stel grauwe ganzen over en is de kwikstaart heerlijk aan het kwikken. Nu weer in de auto en op weg naar huis. Bij het laatste deel van het Oostvaardersveld zie ik een ree langs de waterkant staan die zet ik natuurlijk nog even op de foto.

Net zoals de konikpaarden. Zo tijd om lekker naar huis te gaan koffie en wat lekker eten.

Groetjes, Casper ( Leven-Met )

There is no gallery selected or the gallery was deleted.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

security check *