Poelruiterhut & de blauwborst

Maximumtemperatuur:   16  °C.
Minimumtemperatuur:     2  °C.

04-04-2017

Dinsdag morgen ga ik lekker even op stap naar het Oostvaardersveld. Via de de Trekweg en de Praamweg ben ik weer op de bestemming aangekomen. Ik parkeer de auto leg mijn kaart neer en loop via het poelruiterpad naar de poelruiterhut. Langs het poelruiterpad kom ik een mooie knobbelzwaan tegen die zich aan het poetsen is.

En aangekomen bij de poelruiterhut zit de blauwborst al te wachten. De zon schijnt maar gelukkig is er ook aardig wat bewolking waardoor het iets minder fel wordt. Aangezien ik de blauwborst tegen het licht in op de foto ga zetten. Dus met veel tegen licht maak ik de plaatjes.

Dan voor mij een leuke bijkomstigheid ook mevrouw blauwborst is in de buurt en zo is het een stelletje blauwborsten. Meneer of mevrouw knobbel zwaan komt ook nog even kijken. Onder de hut net tussen het riet hoor ik een grote plons en zie een grote kring op het water. Ook zie ik een rietgors beduusd tussen de rietstengels zitten. Hmm zou een snoek geprobeerd hebben de rietgors te pakken. De rietgors blijft in ieder geval heel rustig zitten tussen het riet.

Pas na een minuut of tien vliegt de rietgors weg en gaat even verderop hoog in de boom zitten. Vandaag is ook de wilde eend weer aanwezig en als je goed kijkt dan heeft de wilde eend eigenlijk wel een heel mooi kleuren patroon. Zeker de groen/blauwe kop is heel mooi.

De kwikstaarten zijn er ook steeds meer in aantal en vliegen af en aan. De blauwborst is toch nog even terug gekomen hij was samen met zijn vrouw even boodschapje doen. Hmm zo te zien heeft de blauwborst zijn vrouw achter gelaten in het winkel centrum. De blauwborst is alleen terug gekomen. Hij zingt weer uit volle borst en is vermoedelijk op zoek naar een scharrel. Nog even snel twee grauwe ganzen op de foto zetten die bijna de hut in komen vliegen.

De knobbelzwaan komt even zijn dorst lessen aan de poelruiterbar. Om daarna even de show te stelen met zijn imposante vleugels. En de knobbelzwaan geeft even een show weg. De camera rateld in ieder geval lekker door.

Een rietgors komt ook nog even gezellig buurten en ik pak vast wat spullen bij elkaar. Ik loop nu inmiddels over het poelruiterpad naar de auto. Vlak bij de auto komt nog even de bruine kiekendief langs zijlen. Ik start de auto en rij richting het beheerkantoor van Staatsbosbeheer. Even op uitnodiging een kopje koffie drinken. Ook zie ik dat Johannes en Denise net terug komen lopen van het pad van de schollevaar. Na mijn koffie en geklets ga ik naar de grote praambult, daar stop ik nog heel even. Ik zie in de verte de boswachter auto en een groepje mensen staan. Boswachter Jan is deze groep met mensen aan het rond rijden voor de roofvogel telling in de Oostvaardersplassen. Ook de brand ganzen zijn weer goed vertegenwoordigt in de Oostvaardersplassen. Zo stap weer in de auto en rij lekker naar huis. Ik stop nog even op de trekweg aangezien ik een ooievaar zie vliegen en deze probeer ik nog even vast te leggen.

Na de ooievaar op de foto gezet te hebben zeg ik au revoir (ooievaar) graag tot een volgend blogje.

Groetjes, Casper ( Leven-Met )

There is no gallery selected or the gallery was deleted.

One thought on “Poelruiterhut & de blauwborst

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *