Oostvaardersveld rietgors & kwikstaart

Maximumtemperatuur:   14  °C.
Minimumtemperatuur:     3  °C.

03-04-2017

Maandag ochtend is het behoorlijk grijs maar ik ga toch lekker even naar buiten. Na de hulp-boswachter weggebracht te hebben naar school ga ik naar het Oostvaardersveld. Wat op valt nu is dat alles mooi groen begint te worden. De bomen krijgen hun blaadjes weer en de bloemen schieten de grond uit. Ik parkeer de auto en loop eerst even naar de oeverloperhut. Daar hebben een paar meerkoeten het met elkaar aan de stok en gaat het er even heftig aan toe. Een mooie grote zilverreiger scharrelt zijn eten bij elkaar.

Ik ga nu naar de poelruiterhut toe, het is niet heel erg lekker weer en heel grijs. Ook staat er een koude bries en eigenlijk is het niet lekker. Via het poelruiterpad kom ik bij de hut. En staat een zwaan klaar om op te stijgen. Tja laat ik nou net bij de verkeerde baan staan. Hij vliegt precies de verkeerde kant op nou ja volgende keer weer beter. Het koppeltje futen is ook nog steeds in de buurt en zwemt weer naar elkaar toe. En zo maken ze samen weer een hart van liefde. De aalscholver heeft zijn droger ook weer gevonden op het eilandje.

De aalscholver zit lekker hoog op de stam en vangt zo lekker wat wind om te drogen. Een rietgors man en vrouw komt ook even buurten. Sorry jongens ik heb geen koffie bij me anders hadden we gezellig een bakkie gedaan. Dat was niet zo heel erg ze hadden namelijk ook geen koek kruimels bij zich. Nou dan de volgende keer maar koffie met koek. De kwikstaart hoorde het woord koffie en was gelijk bij de hut maar ook de kwikstaart vist achter het net. Een tjiftjaf kan ik nog net op de foto zetten voordat deze weer gevlogen is. De knobbelzwaan is alles en iedereen weer op afstand aan het houden.

Aangezien de knobbelzwaan niet wil dat er iemand in de buurt van zijn nest komt is hij alles aan het weg jagen. Nog even de meerkoet vastleggen en een kwikstaartje. Nu pak ik lekker mijn spullen en ga naar het natuurbelevingcentrum de Oostvaarders rijden. Via het poelruiterpad kom ik weer bij de auto. Vrijwilliger Jaap van Staatsbosbeheer komt langs rijden en hij stopt nog even. Ik loop naar hem toe en we kletsen even met elkaar. En tijdens het kletsen vliegen er ook nog even een paar kluten over.

Jaap gaat even een controle en herstel ronde maken. Voordat ik vertrek zie ik in de verte nog een steltkluut lopen. Die zet ik mooi nog even op de foto. Ik rij nu ook de trekweg op en ga naar het natuurbelevingcentrum de Oostvaarders. Daar parkeer ik de auto op de parkeerplaats en loop naar het eerste eilandje aan het Frans Vera pad. Er zijn weer genoeg brand ganzen en grauwe ganzen aanwezig. Een kievit is weer even aan het uitsloven hoe goed hij wel kan stunt vliegen nou ik heb weer met de camera in een grote pan soep geroerd hoor.

Heb er gewoon pijn in mijn armen van. Even verderop de vlakte staan en paar heckrunderen en ineens schrikken de brand ganzen ergens van en vliegt dat hele zooitje omhoog. En dat komt omdat hoog in de lucht een mooie buizerd of kiekendief vliegt.

Helaas kan ik het op de foto niet goed ontcijferen. Dus ik gok een buizerd. Zo het uitstapje zit er op voor vandaag en ik ga maar weer eens naar de auto. De laatste tijd ook veel last weer van de spieren. En heel veel last van de voeten. Nu weer lekker in de auto en op naar huis. Bedankt voor het kijken en lezen. Graag tot een volgend blogje.

Groetjes, Casper ( Leven-Met )

There is no gallery selected or the gallery was deleted.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

security check *