Invasie van de ganzen

Maximumtemperatuur:   16  °C.
Minimumtemperatuur:     2  °C.

04-04-2017*

Dinsdagmiddag even lekker met de fiets naar de Oostvaardersplassen. Eerst even de hulp-boswachter naar school brengen en dan pak ik snel de elektrische fiets. Via het Seizoenenpad Junipad en Pirellipad fiets ik het Oostvaardersplassen gebied in. Ik fiets gelijk door naar het eilandje bij het Frans Vera pad. Daar aangekomen zet ik de fiets neer en loop het Frans Vera pad op en ga daar is even lekker genieten van wat er voorbij gaat komen. De brand gans en grauwe ganzen zijn er weer in overvloed.

Ook de ganzen pullen beginnen te komen en je ziet hier en daar al school vorming. De Konikpaarden staan ver op de vlakte. En zo maak ik vandaag een hoop foto’s van de ganzen in al zijn vormen en maten. Dan zie ik in de verte iets wits bij het water ja het is de eerste lepelaar die ik weer zie in de Oostvaardersplassen.

Na een poosje gestaan te hebben stap ik weer op de fiets en fiets ik richting het Jan van den Bosch uitkijkheuvel. En vlak voor dat ik daar ben zie ik in het riet een mooie​ vogel.

Ik stap even af en pak de camera hé dat is een mooie roodborsttapuit (vrouw). Ik probeer iets dichterbij te komen en maak een mooie serie van deze mooie roodborsttapuit. Zo nog even een paar overzicht plaatjes vanaf het uitkijkpunt aan het Jan van den Boschpad. En nu weer onderweg naar huis. Een kort uitstapje maar wel weer heel veel gezien. Graag tot een volgend blogje.

Groetjes, Casper ( Leven-Met )

There is no gallery selected or the gallery was deleted.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

security check *