Oostvaardersveld de rietgors & kwikstaart

Maximumtemperatuur:   11  °C.
Minimumtemperatuur:     3  °C.

06-04-2017

Donderdag ochtend poelruiter ochtend. Eerst even de hulp-boswachter wegbrengen en dan rij ik gelijk door naar het Oostvaardersveld. Ik krijg steeds meer moeite met lopen en staan maar probeer me ook in de hut zoveel mogelijk te ontspannen. Ook het weer speelt natuurlijk een grote rol. En zoals vandaag is het niet heel gunstig. Grijs wind en kou. Inmiddels aangekomen op de praamweg en ik parkeer de auto. Pak de spullen en loop via het poelruiterpad naar de poelruiterhut. Pff de wind staat weer lekker op de hut maar een mooie rietgors laat zich toch even zien.

En de kuifeend komt ook gezellig even langs. Ook zijn chickie zet ik even op de foto. De zwaluwen zijn ook weer gearriveerd en scheren over het water. De kwikstaart komt even kijken of alles wel in orde is. Zo moet maar even gaan zitten en met de beentjes omhoog even proberen de pijn te laten zakken. Dan hoor ik toch weer een rietgors. Schuivend over het bankje kijk ik naar buiten en zie dat het een mannetjes rietgors is.

En natuurlijk zet ik hem ook even op de foto. De kwikstaart roept dat ik naar de andere kant moet komen. En zo gebeurt het, ik loop weer naar de andere kant van de hut. En zie daar inderdaad de kwikstaart zitten, maar ook een mooie fuut die komt aan zwemmen.

Ik bedank de kwikstaart even en die kijkt me aan van oki doki fotograafje. Ik kan een paar mooie plaatjes maken van de fuut de fuut vangt helaas geen lekkers maar is wel lekker dichtbij. Het koppeltje knobbelzwaan is ook weer van de partij en laten nog even zien hoe verliefd ze op elkaar zijn.

Dan pak ik mijn spullen vast bij elkaar om zo weg te gaan. Jeetje wat doen mijn spieren weer vervelend zeg vandaag. Een jonge aalscholver komt nog even gedag zeggen, en ik sluit met de aalscholver de dag af. Ik loop naar de auto en dat duurt wel even voor ik daar weer ben. Bedankt voor het lezen en kijken. Graag tot een volgend blogje.

Groetjes, Casper ( Leven-Met )

There is no gallery selected or the gallery was deleted.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

security check *