Oostvaardersveld ijsvogel & Ree

Maximumtemperatuur:   13  °C.
Minimumtemperatuur:     7  °C.

07-04-2017

Vrijdag ochtend naar het Oostvaardersveld. Via de trekweg ga ik naar de grote Praambult om vanaf daar weer verder te kijken waar ik naar toe ga. Bij de vaartplas word even mijn aandacht op een roofvogel gevestigd. Dacht even dat het een visarend was.

Maar dat is het niet, deze buizerd is ook heel mooi. Ik ga weer verder en draai de grote praambult op en ik parkeer de auto. En wat leuk de heckrunderen staan een beetje dichtbij. Dus loop ik naar beneden en zet ik deze kanjers op de foto.

Ook de boswachters komen weer langs voor hun controle ronde naar de grote grazers. Ik stap weer in de auto en ga naar de poelruiterhut. Auto weer geparkeerd en spullen gepakt en nu via het poelruiterpad naar de hut. Vanuit de hut kan ik een mooie ooievaar zien in het Oostvaardersveld.

Ook een blauwborst laat zich weer mooi zien. De kwikstaart is er ook weer. En dan twjee twjee het geluid van een ijsvogel. De ijsvogel land in een boom schuin achter en gaat op een takje zitten. En welgeteld twee foto’s en de ijsvogel is weer gevlogen. Dan nog even een mooie ree (bok) aan de overzijde van het water.

Nu weer naar de auto en op naar de sterren uhh naar huis.

Groetjes, Casper ( Leven-Met )

There is no gallery selected or the gallery was deleted.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

security check *