Maximumtemperatuur:      8  °C.
Minimumtemperatuur:       4  °C.

08-01-2019

Poelruiter Clean Team:

Poelruiter Clean Team een aantal weken geleden heeft Rob van onze groep Natuur waarnemers Flevoland het idee geopperd om een Clean Team samen te stellen. Een Clean Team, ja het zit zo. Rondom de Poelruiterhut en de Oeverloperhut is het zicht van uit de hut zeer slecht geworden en was het heel lastig om nog een leuke foto te maken of om nog te kunnen spotten. Dan kan je natuurlijk zeggen nou Staatsbosbeheer doe er eens wat aan, want zo kunnen we geen foto’s maken. Maar zo zit onze waarnemers groep niet in elkaar, en werd er onderling al over gesproken of we dit niet met elkaar konden doen. En zo wordt door Rob de eerste stap gezet en mailt hij Boswachter Mikal. Door Jan-Paul de beheerder van Natuur waarnemers Flevoland wordt een berichtje de groep in geslingerd met de vraag wie mee zou willen helpen. Er komen heel veel reacties van de groep dat ze willen komen helpen. Rob en Jan-Paul worden uitgenodigd om het idee te bespreken bij Boswachter Mikal en Boswachter Hans-Erik. En zo worden de wensen en mogelijk heden samen besproken tijdens de uitnodiging. En is het Poelruiter Clean Team geboren. De datum is vast gelegd, en door de Boswachters van Staatsbosbeheer worden extra gereedschappen en middelen geregeld. Om zo de Poelruiter clean team een boost te geven. En zo is de dag aangebroken het is Dinsdag 8 januari 2019. De eerste storm dag van het jaar is ook aanwezig, en blaast ons Poelruiter Clean team naar onze verzamel plek. De Poelruiterhut, daar hebben we afgesproken om te verzamelen. Ik kom samen met collega Jaap aangereden met een wagen vol extra gereedschappen. En boswachter Mikal neemt de koek en zopie spullen mee. Gezamenlijk komen we aan in de poelruiterhut en worden we naar binnen gewaaid. Het Poelruiter Clean Team is er klaar voor en gaan aan de slag. Een paar mensen van het clean team Cor, Louis, Geert, Jan, Huub gaan naar de Oeverloperhut en steken daar hun handen uit de mouwen. En geven de Oeverloperhut een stormende make over.

En het ander Clean Team pakt in en rond de Poelruiterhut aan. Ook worden er oude en nieuwe beheer technieken gebruikt. Zo wordt aan de linker zijde het riet op ouderwetse manier weg gehaald door middel van de zeis.

En aan de andere zijde door middel van de bosmaaier.

En natuurlijk wordt er heel veel handwerk verricht. Er worden nieuwe stokken geplaatst voor de ijsvogel, een mooie grote boom stam geplaatst voor de waterral en tevens rustplaats voor de eenden. Ook bij de Oeverloperhut worden er mooie takken neer gezet voor de ijsvogel. En worden er wat leuke stronken neer gelegd op het eilandje.

Er is nog even een eerste hulp momentje bij Aant, die zich lelijk verwond heeft. Maar dat heb ik hopelijk goed verbonden voor Aant. Tijdens het wel verdiende rust momentje met heerlijke koffie thee en lekkers worden we even bijgepraat door Hans-Erik over het gebied. Hans-Erik heeft weer met heel veel enthousiasme en kennis uitleg gegeven over het gebied. En ook onze vragen beantwoord. Onze dank hier voor. En zo stormde de dag voorbij en kunnen we met een stormend hart terug kijken op een zeer geslaagde dag. En zo als meerdere al hebben laten weten voor herhaling vatbaar. Heel hartelijk bedankt Poelruiter Clean Team en natuurlijk de boswachters van Staatsbosbeheer. We kunnen weer met heel veel plezier en uitzicht genieten vanuit de hutten. En hopelijk kunnen we weer met hele mooie foto’s thuis komen.

Bedankt vrijwilligers Natuur waarnemers Flevoland: Cor, Daniel, Wim B, Wim de J, Geert, Aant de J, J-p, Anneke, Wilbert, Casper, Rob, Marjan, Hans, Huub,Christel, Nelleke, Louis, Marijke, Jan, Gijs, Jacobus.

Bedankt Staatsbosbeheer: Mikal, Hans-Erik, Jaap, Iris, Tjibbe, Casper

Groetjes, Casper (leven-met) & Rob (aanstichter)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

security check *