Pater-Davidsherten en de frislingen

Maximumtemperatuur:     13  °C.
Minimumtemperatuur:        1  °C.

 26 Maart 2022

Pater-Davidsherten en de frislingen

Zaterdag ochtend  ga ik samen met mijn hulp-boswachters op stap. We besluiten dat we gaan kijken bij het nieuwe otter verblijf in natuurpark Lelystad. Maar eerst moet ik nog even tanken met de auto. Na de aderlating bij het tankstation toch maar onderweg richting natuurpark Lelystad. Aangekomen bij de slagboom even de boswachter kaart tegen de parkeerautomaat en hop sesam open u. Auto geparkeerd spullen gepakt en als eerste gaan we natuurlijk naar het nieuwe otter verblijf.

Ik kan niet anders zeggen het ziet er heel mooi uit. Helaas hebben we de otter niet in het nieuwe verblijf gezien maar dat gaat vast nog wel een keer goed komen. Naast het verblijf liggen ook twee plassen die met elkaar verbonden zijn door een otterpassage. Hier was wel een otter aanwezig. Die in eerste instantie heerlijk lag te zonnen tussen een boomstronk.

En na het opstaan en even uitrekken, toch nog even lekker het water in ging toen we daar stonden. We besluiten verder te gaan en maken de beslissing om de Pater-Davidsherten te gaan bezoeken. We zien de Pater-Davidsherten niet in het voorstuk staan, dus besluiten we om door het midden van het gebied te gaan om zo beide kanten te kunnen zien waar ze dan wel zitten. We gaan net het bruggetje over en de Pater-Davidsherten staan beneden langs de water kant.

Eerst nog een beetje verscholen tussen de bomen. Maar inmiddels komen ze naar het bruggetje gelopen. Wij blijven heerlijk bij het bruggetje staan en kunnen zo prachtige foto’s maken van de Pater-Davidherten. We genieten volop en zeker de jongste hulp-boswachter is helemaal in haar nopjes.

De jongste hulp-boswachter verteld dat ze het op school net over de boswachters hebben gehad. En dat zij natuurlijk de hulp-boswachter is. Super toch! De Pater-Davidsherten komen steeds dichterbij en dat maakt het alleen nog maar spannender. Vlak voor het bruggetje schieten ze het pad over en aan de andere kant gaan ze het riet in.

Wauw maken we dit ook nog mee dat ze gaan zwemmen vandaag. En ja hoor de eerste drie gaan aan de andere kant het water in.

De rest schrikt toch wel een beetje een weet eigenlijk niet zo goed wat ze moeten doen. Maar ook deze groep gaat uiteindelijk het water in en zwemmen naar de overkant. Om vervolgens ook nog eens heel hart achter elkaar aan te gaan op het land.

Om dan ook nog een hollend achter elkaar in het water aan te zitten. We hebben onze ogen weer uitgekeken bij de Pater-Davidsherten. Wat een feest deze morgen.

We gaan weer verder, en kijken nog even door de armen van de hulp-boswachter en langs de boom naar de Pater-Davidsherten op de vlakte.

En zo vertrekken we nu naar… Ik vertel de hulp-boswachters dat er kleine wilde zwijntjes zijn of wel frislingen. Die willen ze natuurlijk ook wel even zien. Hopelijk kunnen we zien en liggen ze niet verstopt in het bos. We gaan die kant op en wat een geluk ze zijn met zijn allen vlak bij het hek.

Nou hier hebben we wel even gestaan en hebben onze ogen uitstaan kijken bij deze pyjama party. Wat een stuiter zwijntjes zeg. Maar wat zijn ze leuk om naar te kijken. Lekker stoeien en rennen met elkaar en dat onder het toeziend oog van big mama.

We zouden hier wel uren naar kunnen kijken, maar we moeten ook weer verder. En zo gaan we nog even kijken bij de edelherten en moeflons. Die we ver op de vlakte nog kunnen zien. Als laatste nog even langs het otterverblijf. Je weet maar nooit. De otter van vanmorgen is naar het naast gelegen verblijf gegaan en komt langzaam naar mij toe.

En komt zo dicht bij dat de camera niet meer kan scherp stellen. Tjonge wat een feest vandaag. Nou dit was het weer voor vandaag en we gaan met een heerlijk gevoel terug naar de auto. En zo sluiten we deze dag ook weer mooi af. Bedankt voor het lezen en kijken. Graag tot een volgend blogje.

Groetjes, Casper (leven-met)

There is no gallery selected or the gallery was deleted.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

security check *