Heckrunderen & Vos

Maximumtemperatuur:     13  °C.
Minimumtemperatuur:        1  °C.

 23 & 24 Maart 2022

Heckrunderen & Vos:

Even twee daagjes achter elkaar rustig aan gedaan en alleen even om mijn vaste plekje geweest in de Oostvaardersplassen, bij het Frans Vera Pad. Daar even heerlijk gestaan en over de vlakte heen staan turen. Op zeker moment kreeg ik bezoek van de heckrunderen die langzaam mijn kant op kwamen lopen. En zo kon ik de heckrunderen even mooi vast leggen.

Verder leek het stil te zijn. Totdat de duizenden brandganzen de lucht in vliegen. Tja dan moet er meestal wel wat aan de hand zijn.

Na de lucht te hebben afgezocht, vloog inderdaad heel hoog in de lucht de zeearend. Maar die had geen enkele interesse in de brandganzen en vloog door over de vlakte richting het moeras gebied. Ook bij het moeras gebied staan de konikpaarden. Na dat de rust onder ganzen weer was terug gekeerd kwam de kolgans nog even voorbij vliegen.

Ook kwamen de heckrunderen toch weer wat dichterbij, en liepen ze voor mij langs om lekker wat water te gaan drinken. En ineens zie ik een paar oortjes boven het dijkje uitkomen. En vervolgens komt het koppie boven het dijkje.

Wat leuk een vos. Al kijkend komt de vos steeds dichter bij. En kan ik zo een paar leuke foto’s maken.

De familie nijlgans vliegt ook even langs en wordt getransporteerd naar de geheugenkaart. In de verte komt wat zwarts aangevlogen het is een kraai. De kraai lijkt wat in zijn snavel te hebben dus pak ik de camera. Volgens mij heeft de kraai wat nest materiaal gehaald uit de Oostvaardersplassen.

Nog even snel een tjiftjaf op de foto zetten en dan ga ik weer terug naar de auto. Vlak bij het bezoekers centrum hoor ik dat alle brandganzen en andere gevleugelde vrienden weer allemaal de lucht in gaan. Bij het bezoekers centrum is het druk en de vele mensen fotograferen de ganzen die de lucht in vliegen. Ik zie inmiddels de Zeearend al aankomen, en roep tegen de mensen wie een zeearend wilt zien moet nu even naar boven kijken.

De groep hoor je roepen wauw oh wat een beest. En ik wordt via alle kanten bedankt voor het vertellen. Toch leuk. En zo sluit ik deze dag af en ga ik weer naar de auto. Om de volgende dag weer terug te komen op mijn vast plekje langs het Frans Vera Pad.

De next Day:

Als eerste naar mijn plekje op het Frans Vera Pad in de Oostvaardersplassen. Waar het vandaag erg rustig is. Heerlijk sta ik in het zonnetje maar wel een koud windje vandaag. Dus nog even oppassen met mijn oor i.v.m. de gehoorgang ontsteking. Gelukkig gaat het wel steeds beter met het oor. De ganzen zijn zoals gewoon lijk weer met vele aanwezig. Vandaag kan ik een paar mooie vlieg beelden maken van de nijlgans.

Na dat ik dit gedaan heb, ga ik toch weer richting het bezoekers centrum om zo weer uit de wind te gaan. Ik heb het ook een beetje fris gekregen. Ik zie dat de heckrunderen vlakbij het Jan van Den Bosch wandel pad staan en besluit ik om toch even die kant op te gaan. Gelukkig sta ik hier lekker in de zon en redelijk uit de wind.

En zo kan ik weer eens een mooie serie schieten van de heckrunderen in de Oostvaardersplassen. Hierna is het mooie geweest en vertrek ik naar de auto, om zo de dag af te sluiten.

Bedankt voor het lezen en kijken. Graag tot een volgend blogje.

Groetjes Casper (leven-met)

There is no gallery selected or the gallery was deleted.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *