In de achtertuin

Maximumtemperatuur:     24  °C.
Minimumtemperatuur:      12  °C.

 April 2022

In de achtertuin:

De maand maart is voor zuid Spanje een hele natte maand geworden. Het heeft in de afgelopen 15 jaar nog nooit zoveel geregend als de afgelopen maand maart. Maar de regen was ook wel heel hart nodig. Er was al door de regering in februari gewaarschuwd dat als het niet voldoende zou gaan regenen. Dat er in de zomer een groot tekort aan water voor het huishouden en landbouw zou zijn. Dit zou inhouden dat dan op bepaalde dagen of alle dagen en op bepaalde tijdstippen de hoofdwaterkranen dicht zouden gaan. Nou er is dus regen gevallen en niet zo een klein beetje ook. Dat is ook goed te zien aan de natuur.

Ik zelf heb het nog nooit zo groen gezien, alles staat lekker in bloei en de velden staan er prachtig bij. En voor de bijtjes zijn er prachtige velden met bloemetjes gekomen.   

Ook onze water voorraad was de afgelopen jaren behoorlijk geslonken, maar mogen we nu weer aanvullen dus dat wordt dan ook gedaan.

Vanaf deze plek heb ik weer wat mooie plaatjes geschoten. En heb ik ook even met de drone gevlogen. Er vliegen ook heel wat zwaluwen en vooral veel gierzwaluwen rond, dus besluit ik om de drone veilig te landen en de vogels hun gang te laten gaan. Het is een redelijk bewolkte dag vandaag, maar de temperatuur is goed. Ik ga weer even verder fietsen en kom even later weer tussen de velden terecht.

Op deze velden staat veel graan het ziet er prachtig uit. Niet veel verder zie ik wat een op een paaltje zitten ik stap snel af en blijf een beetje achter de struiken. Ik kan het niet goed zien dus pak ik de camera er bij.

En wat ik al een beetje vermoeden het is een Iberische klapekster. Geweldig mooi maar snel even een paar foto’s maken voordat hij weer gevlogen is. Zo die staat er weer even op uiteraard is het allemaal niet heel dichtbij maar dat vindt ik niet erg. Zo tussen de natuur deze Iberische klapekster tegen komen is al heel mooi. Even verder op wordt ik weer getrakteerd en verschuil ik me wederom achter de bosjes, om snel de camera er bij te pakken.

En zo kan ik maar weer even een leuke steen uil op de geheugenkaart zetten. En zo zit de eerste verkenning er weer op. Het lichaam heeft wel weer even nodig om aan te passen. Dus een paar dagen later ga ik weer richting het steen uiltje om te kijken of ik hem ook vandaag mooi kan vast leggen. Het zonnetje is vandaag volop aanwezig dus het worden zo ie zo andere foto’s.

En gelukkig bij aankomst zie ik het steenuiltje zitten. Dus snel de camera er bij en knallen maar. En zo vliegt het steenuiltje mooi de camera in. Ook een kuifleeuwerik kan ik nog snel even vast leggen.

Alvorens de rust verstoort wordt door een helikopter. Ik fiets verder en ga richting de rivier ofwel rambla. Daar wil ik toch even nog een paar mooie drone vluchten maken en natuurlijk wat mooie foto’s en video’s maken. Zo de fiets langs de kant op het hoge gedeelte langs de rambla gezet. Nu verder met de benenwagen. En zie ik nog net even de kleine zwartkop voorbij vliegen.

En dan tussen de stenen van de rivier bedding en bijna niet te zien de kleine plevier.

Pff valt echt niet op zo met de witte achtergrond. In de verte zie ik nog twee koeten langs de waterkant. Ik pak de camera en zet ze toch even op de foto.

Het is veel te ver weg maar ik zet de waterhoenen er toch maar even op. Ik zal een volgende keer kijken of ik wat dichterbij kan komen. Zo nu eerst even de drone pakken en wat mooie beelden maken.

En even wat drinken. Het is heerlijk zo langs de waterkant. Het lichaam is weer even lekker tot rust gekomen. En ik heb weer prachtige foto’s en video’s kunnen maken. Dus besluit ik om weer verder te gaan. En zo kom ik langs het zonnen paneel veldje !

Om hier op een van de elektrische kabels de grauwe gors te mogen bewonderen.

Zo nog even wat omgeving foto’s maken en dan weer verder. Zo mijn eind punt voor vandaag is bereikt en dat is de volgende kloof met rivier en rambla. Je hoort het water stromen maar zien doe ik het niet om dat het helemaal begroeit is. Hé wat is dat wauw er loopt een vos aan de overkant.

En met een prooi in zijn bek. Nou wat een geluk vandaag zeg. Maar toen zag ik ook nog dat er kleine vosjes te voorschijn kwamen. Een van de vosjes kon ik redelijk op de geheugenkaart vast leggen. 

Helaas wel van heel ver maar ben er weer blij mee. En zo is er aan deze fiets tour in en rond de achtertuin een einde gekomen. Bedankt voor het lezen en kijken. En graag tot een volgend blogje.

Groetjes, Casper (leven-met)

There is no gallery selected or the gallery was deleted.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *