Elche

Maximumtemperatuur:     36  °C.
Minimumtemperatuur:      15  °C.

 Mei 2022

Elche:

De afgelopen dagen geprobeerd energie te sparen om zo deze dag te kunnen maken. En zo begon de dag lekker vroeg en stond de maan nog volop aan de hemel.

Nu eerst even het ontbijt naar binnen werken en de medicatie nemen. Om vervolgens de fototas te pakken en in de auto te stappen. En samen met mijn ouders en de N.C.M Nederlandse club Mazarrón naar Elx / Elche te gaan. Na ongeveer een uurtje rijden komen we aan bij de parkeer garage van het museum Mahe.

Daar hebben we eerst even lekker een bakkie koffie gedronken om weer even tot rust te komen. En om mij lichaam weer even spanningsloos te laten worden. Weersomstandigheden spelen een grote rol op mijn lichaam gelukkig voor mij doet de warmte me heel erg goed en is de pijn al snel weer naar de achter grond gezakt. En kunnen we ook verder. We besluiten als eerst even een bezoekje aan het museum te brengen. Het Mahe museum is een archeologisch museum en specifiek gericht op de archeologie van deze streek.

De parkeer garage en museum en diverse andere gebouwen zijn dan ook gebouwd tussen de archeologische opgravingen. En je loopt dus eigenlijk de oudheid in en door.

Het is niet een heel groot museum maar wel leuk om een keer gezien te hebben.

Daarna bezoek ik nog even de Basilica de Santa Maria en het Santa Maria plein. Hier kan ik lekker weer even wat foto’s maken.

Na de kerk en het plein, weer even op adem komen bij Bussy&Co en lekker even wat drinken. We besluiten om heel toeristisch met het treintje naar de botanische tuin te gaan.

Toet toet we zijn aangekomen in Huerto del Cura. De botanische tuin in Elche.

Hier heb ik toch wel mooie foto’s kunnen maken van de palm bomen en wat verschillende eendjes. De temperaturen lopen inmiddels al weer op en zitten in de middag al rond de 40 graden. Maar we lopen hier lekker beschut en het is daardoor erg aangenaam.

En zo maken we ons rondje door de botanische tuin, en komen we een heel bijzondere palm boom tegen die inmiddels rond de 175 jaar oud is.

Een hoofd stam, waar weer zeven andere stammen uitgroeien. Heel bijzonder.

Ik maak weer heel wat foto’s in de botanische tuin, ook de Carolina eend mag dus niet ontbreken.

Een mooie pauw stond helaas wat verscholen tussen de bamboe struiken en wilde zich niet goed laten zien. Maar door de zonnen stralen die door de struiken en bomen kwamen, kon ik toch nog een leuke foto maken.

We hebben de botanische tuinen nu wel gezien en gaan opzoek naar lekker wat eten. Ik pak mijn spullen weer bij elkaar en we gaan opzoek.

en zo komen we uiteindelijk na een kleine route door de stad weer bij het begin punt uit. We gaan lekker bij museum restaurant Elche eten waar we een heerlijke drie gangen menu voor geschoteld krijgen.

Inmiddels ben ik wel uitgeblust en laat het lichaam weten dat het genoeg is. Nou de aankomende dagen weet ik waar mijn plek is en dat is stoel bank of bed pfff. Maar goed ik heb weer even wat gezien. Nu snel naar de auto en weer naar huis. Bedankt voor het kijken en lezen van het blogje.

Groetjes, Casper(leven-met)

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *