El Saladillo Camposol Brand

Maximumtemperatuur:     39  °C.
Minimumtemperatuur:      27  °C.

 11-07-2022

Het is maandag vandaag en het is zoals gewoonlijk erg warm de temperaturen lopen weer aardig op hier in Spanje. Al weken is de temperatuur rond de 40 graden met soms uit schieters tegen de 52 graden. Je begrijpt dan doe je niet zo veel meer. En zo komt het dat er dus van fotograferen niet heel veel terecht komt. Zo nu en dan maak ik wel wat foto’s vanuit de tuin maar dat is natuurlijk niet zoals ik dat graag zou willen. Maar goed vandaag ben ik de auto een beetje aan het schoon maken aangezien deze voor onderhoud naar de garage moet aankomende week. Het is het einde van de middag en ben net klaar met de auto ik doe de kofferbak dicht en zie links in mijn oog hoeken zwarte rook. Ik denk toch niet weer brand en ja hoor er is weer brand. Ik pak de camera van binnen en loop via de trap naar mijn dakterras.

Vanaf hier zie ik dat de vlammen al behoorlijk dicht bij zijn, en maak snel wat foto’s. De brandweer is al reeds aanwezig en diverse hulp diensten komen ter plaatsen. Ik besluit om de auto te pakken. En om zo dichter bij te komen. Om te zien waar de vlammenzee zich naar toe verplaatst. Ik ga richting het kerkje van El Saladillo omdat ik denk dat ik daar veilig kan staan om nog wat foto’s te maken.

Gelukkig is dat zo en zo vliegen de foto’s weer de camera in. De blus helikopter vliegt af en aan en ik kijk mijn ogen uit. De blushelikopter komt water halen tegen over het kerkje. Hier ligt een van de velen waterbassins die wij hier in het veld hebben liggen. En zo schept hij de een zak water na de andere uit het bassin. Om zo de brand te gaan bestrijden. Op deze plek heb ik een poos gestaan maar besluit om even een ander plek te zoeken.

En zo stap ik weer in de auto en rij naar de plek toe waar ik vanuit een andere hoek ook weer wat foto’s kan maken. Ook hier is de brand goed te zien tussen de bomen door. En dan verschijnt er op een van de bergen de fire dog.

Wat kan vuur toch een form aan nemen ik zie echt een hond als form in de vlammen. Inmiddels komt ook een 2e helikopter ter plaatsen. De helikopter gaat achter de bomenrij landen, om zo de waterzak onder de helikopter te kunnen hangen.

En dan vertrekt de helikopter snel weer om de eerste zak met water te vullen. En zo gaat het dus wel even door. Ik besluit om naar huis te gaan en om van het dakterras de laatste foto’s te maken. En zo kan ik mooi nog even zien hoe het storten van het water tussen de brandweer mensen op de grond gedaan wordt.

Gelukkig zijn er voor zover ik weet en heb gehoord geen gewonden gevallen. En zijn de huizen / boerderijen gelukkig gespaard gebleven. Uiteraard alleen maar door de super inzet van de diverse hulpdiensten (brandweer, Politie, Gemeente Mazarrón, Iberdola en nog velen meer). Bedankt weer voor het lezen en kijken. Graag tot een volgend blogje.

Groetjes Casper (leven-met)

There is no gallery selected or the gallery was deleted.

There is no gallery selected or the gallery was deleted.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

security check *