Oostvaardersveld & Straaljagers

Maximumtemperatuur:   25  °C.
Minimumtemperatuur:    10  °C.

28-08-2017

Maandag ochtend even lekker ontbeten met het gezin. Maar nu klaar voor de trip naar het Oostvaardersveld. Spullen ingeladen en bijna vergeten de accu van de scootmobiel in de auto te zetten. Maar gelukkig had ik het nog op tijd in de gaten. Ik rij de gebruikelijke weg en dat is de Trekweg en de Praamweg. En bij de Kleine Praambult parkeer ik de auto. Ik haal de scootmobiel uit de kofferbak en zet deze in elkaar. Zo bepakt en bezakt rijd ik nu door het Praambos richting de oeverloperhut. Bij de T splitsing ga ik gelijk rechtsaf het hek door om via het poelruiterpad naar de poelruiterhut te gaan. Bij binnen komst zitten er al een aantal mede spotters. En de konikpaarden staan op het hoek eiland langs de waterkant.

Dan komt er een volwassen ijsvogel mannetje aangevlogen aan gaat gelukkig voor de hut op de stok zitten. Wat een mooi exemplaar en zeker met het zonnetje er op dan spatten de ijsvogels van je scherm af.

Mevrouw ringslang komt uit het niets aangezwommen en komt steeds dichterbij. En meneer of mevrouw muskusrat komt ook weer langs. Een kleine karekiet tjilpt er op los. Hoog in de lucht vliegen twee lepelaars, gevolgd door een groepje brandganzen. Al een poosje zwemt voor de hut een hele grote karper en nu is de lichtval zo dat ik hem zal proberen te vangen met de camera. En dat is aardig gelukt wat een beest zeg. De ijsvogel gaat zich even lekker voor de hut poetsen en dat kan ik mooi op de geheugenkaart zetten.

In de verte komt het nieuwe toestel van de KLM aan die via start baan 2b het luchtruim kiest. Wat een machtig gezicht blijft dit toch.

Er is inmiddels een aalscholver geland via landingsbaan 2C. De aalscholver maakt even een tussen stop aangezien zijn brandstof voorraad op was. De aalscholver moet even bijtanken. De aalscholver heeft vandaag gereserveerd voor het all you can eat menu. De ene vis na de ander wordt even vakkundig op gevist en klaar gemaakt. Om vervolgens zo naar binnen te glijden.

De tank is weer gevuld en de aalscholver vertrekt via startbaan 2A. Ik pak even de scootmobiel en ga toch nog even kijken bij de oeverloperhut. Via het poelruiterpad rij ik weer naar de overkant. En kom ik aan in de oeverloperhut. De straaljagers zijn heel druk, en vliegen heen en weer. Met als vracht kleine vliegjes en insecten. En zo worden de boeren zwaluwen door vader en moeder straaljager gevoerd.

Het is een komen en gaan van de voedsel straaljagers maar zo leuk om te zien en om vast te leggen natuurlijk. Als afsluiting komt nog even een kievit op bezoek maar dat is van korte duur aangezien er ineens een buizerd over komt. En hoe druk het net ook was hoe stil het nu is. Voor mij is het ook tijd om naar huis te gaan en zo ga ik via het Praambos naar de Kleine Praambult. Waar de auto geparkeerd staat. Bedankt weer voor het kijken en lezen graag tot een volgend blogje.

Groetjes, Casper (leven-met) 

There is no gallery selected or the gallery was deleted.

One thought on “Oostvaardersveld & Straaljagers

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *