Panneland awd

Maximumtemperatuur:   25  °C.
Minimumtemperatuur:    10  °C.

29-08-2017

Dinsdag ochtend vertrek ik naar de Amsterdamse waterleiding duinen. Scootmobiel ligt weer in de auto accu opgeladen en camera spullen gepakt. Ook even een broodje gemaakt en ik neem wat te drinken mee. Zo het was weer een hele rit er naar toe maar ben inmiddels op de parkeerplaats van het Panneland. Ik pak de spullen uit de kofferbak en zet de scootmobiel in elkaar. Even netjes een kaartje kopen en dan kan ik via de Vogelenzangseduinweg naar binnen. En het is gelijk heuvelachtig hier lekker over de duin toppen scheuren nou ja als een turbo slak omhoog en weer naar beneden. Ik kom bij een wat open gedeelte en zie een aantal mensen staan bij houtblokken. Volgens mij zijn ze zand hagedissen aan het fotograferen. Ik twijfel even of ik moet afstappen en er naar toe zal lopen. Ik moet dan door het mulle zand heen en besluit het om toch maar niet te doen. De rit hier naar toe met de auto is al een behoorlijke aanslag. Het eerste damhert kom ik na een minuut of tien al tegen en blijft even staan.

De damhert zit even lekker te kauwen op een stuk zoethout. Aan het einde van de weg sla ik rechts af de Duinpanweg op. Wat een prachtig landschap is dit toch krijg bijna het gevoel dat ik in het buitenland ben.

Bij de T splitsing neem ik de afslag links naar de Strandweg. En niet veel verder hoor ik en zie ik een aantal ijsvogels langs flitsen. Langs de Strandweg kom ik meerdere groepjes damherten tegen dus die kan ik mooi vast leggen.

Ook een leuk fuut met kind wordt even op de gevoelige plaat vast gelegd. En dan ben ik aangekomen en inmiddels al weer drie kwartier onderweg bij de Duizendmeterweg. Tja volgens zeggen het vossen domein van de vos. De laatste keer heb ik alleen een vos ver in de duin gezien dus hoop ik vandaag meer geluk te hebben. Ik heb de Duizendmeterweg afgereden tot aan het uitkijkhutje voorbij het boswachterhuisje. Trouwens een mooi huisje zo te zien en je zou hier maar zo kunnen wonen prachtig.

Weet trouwens niet of het bewoond is hoor. Bij het uitkijkpunt ga ik maar even rusten en lekker een boterham eten en wat drinken. Tot op heden geen vos gezien. Wel een andere vos komt voorbij denderen wat een lawaai maken die straaljagers toch. Na een poosje stap ik weer op de scootmobiel en ga de Duizendmeterweg weer terug rijden. Hier en daar stop ik nog even in de hoop dat de vos er aan komt.

Ik maak uiteraard ook andere mooie foto’s dus vervelen doe ik me niet.Tegenover de Paradijsweg liggen moeder en kind damhert tussen de bomen. Ik hoef maar een klein stukje het gras in te rijden en kan ze zo mooi fotograferen.

Een libelle komt ook nog even gedag zeggen. En zo rij ik verder de Duizendmeterweg af en sta inmiddels weer op de kruising met de strandweg. Er is een medewerker van waternet die heeft net de auto geparkeerd, maar ik sta wel een beetje vreemd te kijken. Een nieuwe collega van waternet lijkt zo uit de auto gesprongen te zijn en kijkt mij vragend aan.

Ik maak snel wat foto’s en dan gaat de damhert collega van waternet het gebied inspecteren. Ik blijf nog eventjes in de buurt van de Duizendmeterweg, maar ben inmiddels ook al weer twee en een half uur onderweg. Na een tijdje ga ik toch maar weer richting de uitgang. En via de strandweg rij ik weer terug. Ongeveer halverwege de Strandweg ga ik toch even proberen om van het pad af te gaan. Ik neem een zandweggetje waar de auto’s van waternet ook op rijden om eens te kijken wat de scootmobiel nog kan hebben. Ik moet goed kijken en los zand vermijden want in het losse zand graaft de scootmobiel zich gelijk in. Het gaat niet super en besluit om te stoppen en de boel heel te houden. Ik parkeer de scootmobiel even en loop een klein stukje naar het water toe. En bij het water staat een mooie damhert dame naar mij te kijken.

Ik kan heerlijk wat foto’s maken. En dan besluit ze toch om verder te lopen. Ook even verderop komt er een damhert naar de waterkant om lekker wat te drinken. Ik ga weer naar de hoofdweg en rij verder. Vlak voor de T splitsing met de Duinpanweg loopt er nog een onverharde weg door het bos. Ook nu besluit ik even om te kijken tot waar ik zou kunnen komen. Deze zandweg heeft wat meer hardere stukken en hierdoor kan ik ook wat verder rijden. Maar ik zie dat ik wel de accu behoorlijk aan het belasten ben en de indicator geeft aan dat de accu aan het leeg raken is. Dus stop ik en ga ik even om me heen kijken. Hier zijn ook diverse groepjes damherten in het bos. Ik rij terug naar de splitsing en maak daar van een super mooie boom nog even een foto.

Via de Duinpanweg vervolg ik de route. Hmm als ik de auto nog maar haal gezien de lampjes die uitgaan op het display. Maar gelukkig ik haal de auto met het laatste balkje rood en heb ik weer goed gegokt. Helaas vandaag weer geen vos of vosjes. Dus dan toch nog maar een keer naar de Awd. Eerst maar weer even bij komen van deze trip. Alle spullen weer in de auto en ik ben eigenlijk al weer helemaal gesloopt. Nu nog terug rijden naar huis. Gelukkig geen file en ben ik redelijk snel weer thuis. Bedankt voor het lezen en kijken. Graag tot een volgend blogje.

Groetjes, Casper (leven-met)

There is no gallery selected or the gallery was deleted.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *