Grote Zilverreiger Lepelaarplassen

Maximumtemperatuur:   25  °C.
Minimumtemperatuur:    10  °C.

26-08-2017

Zaterdag ochtend ga ik even naar de Lepelaarplassen in de hoop de ijsvogel nu eens vast te leggen bij de lepelaarhut. Spullen gepakt elektrische fiets opgeladen en rijden maar. Via het Pirellipad fiets ik naar de Lepelaarplassen. Via het Trekvogelpad kom ik bij de splitsing met het lepelaarpad en zo fiets ik het laatste stukje naar de hut. Aangekomen zitten er twee collega spotters in de hut. En hebben zij al even de ijsvogel gezien en eerder op de ochtend een bever. Dat zijn al twee hele leuke waarnemingen zeg ik tegen ze. En ze geven aan al heel blij te zijn met deze twee waarnemingen. Verder is het heel stil en rustig in en om de Lepelaarplas. Een mooie blauwe reiger komt even aangevlogen en gaat op een van de takken zitten voor de hut.

Aan de ander kant van de hut staat een grote zilverreiger langs het riet. En er komt er ook nog een aangevlogen. Een dodaars zwemt al veren schuddend nog even langs.

Bij het achterste eiland zitten twee zwarte zwanen en samen met de grote zilverreigers doen ze het spel vijf op een rij.

De grote zilverreiger staat al een poosje op een plek intensief te staren. En dan is het bam ja hij heeft een zeelt te pakken. Ik roep Reinier die inmiddels ook is gearriveerd, en samen klikken we er op los.

Inmiddels zijn er wat meer spotters binnen gekomen en wordt het gezellig druk. Ik besluit toch na een poosje de spullen te pakken en op de fiets weer richting huis te gaan. Op dat moment komt net de ijsvogel aanvliegen en pak ik nog snel even de camera er bij.

De ijsvogel komt niet heel dichtbij maar ben al blij dat ik hem hier nu een keer zie. Het is dit jaar bij de Lepelaarplassen een slecht jaar om de ijsvogel te kunnen fotograferen. Ze zijn er wel maar hebben vermoedelijk een ander plek gevonden. En komen dus zelden bij de hut op dit moment. Hopelijk komen ze in het najaar nog even buurten. Nu pak ik echt de spullen en vertrek ik met de elektrische fiets weer naar huis. Graag tot een volgend blogje.

Groetjes, Casper (leven-met)

There is no gallery selected or the gallery was deleted.

One thought on “Grote Zilverreiger Lepelaarplassen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *