Watersnip Oostvaardersveld

Maximumtemperatuur:   23  °C.
Minimumtemperatuur:    10  °C.

25-08-2017

Vrijdag ochtend op stap naar het oostvaardersveld. Wat zal de ochtend ons brengen, maar eerst de spullen pakken scootmobiel achter in de auto en even een hapje eten en niet te vergeten de medicatie innemen. Ik ben er klaar voor ik rij via de trekweg en de praamweg naar de Kleine Praambult hier zet ik de auto neer en pak de spullen uit de auto. Scootmobiel gemonteerd en start klaar. Ik stap op en rij nu door het Praambos richting de oeverloperhut. En zoals gebruikelijk stop ik dan ook eerst even bij de oeverloperhut om te kijken of er wat te zien is. En ik heb een gelukje er staan mooi een aantal zwarte ruiters in het water.

Die zet ik natuurlijk even op de foto voordat ik naar de overkant rij. De scootmobiel is weer opgestart en ik rij via het poelruiterpad naar de overkant. Bij binnen komst zit de ijsvogel weer aan het einde van het riet op zijn rietstengel. Ik tuur een beetje over het water en zie dan in het water een tekening verschijnen.

Hmm lijkt wel een strip figuur en niet veel later zie ik een gezicht in het water. Het gezicht lijkt wel op een buitenaardse jonkvrouw.

Hmm begin toch geen spoken te zien of is het gewoon waterkunst. Wel heel apart moet ik zeggen. De ijsvogel blijft heerlijk in het riet zitten, en ik stort mij op een grote libelle. Een mooie paardenbijter komt steeds langs vliegen en blijft soms even hangen. Nou de camera is er klaar voor en de libelle ook dus klik ik er op los. En het lukt ook nog. De ijsvogel blijft onverstoord zitten of niet de ijsvogel vliegt op en maakt ver achter het riet een bidvlucht. Ik leg het vast maar het is vol tegen het licht in en dat is jammer. Een jonge boeren zwaluw komt het riet bij de hut even op leuken.

En zo kan ik weer een mooie serie maken. Ook zie ik dat familie knobbelzwaan er aan komt zwemmen met hun kroost. Altijd leuk om op de foto te zetten. En het wordt een heel mooi kwariertje ze komen lekker dichtbij en vader en moeder knobbelzwaan hebben hun veren kleed lekker fluffie vandaag.

En de kleintjes dobberen er maar wat achteraan. Zo ik laat de poelruiterhut achter me en start de scootmobiel. Nu rijd ik weer terug en ga natuurlijk nog even bij de oeverloperhut kijken. Daar bij de oeverloperhut staat een goede bekende van mij, en dat is Herman. Samen kletsen we lekker en houden we natuurlijk de boel in de gaten. Een blauwe reiger komt luidkeels aan vliegen en de camera’s klikken er op los.

Achter het eiland komt ineens een mooi witgatje te voorschijn. Wat een leuk moment en ook nu klikken de camera’s. We kletsen nog even gezellig en de witgat gaat onverstoord verder. Dan zegt Herman er komt nog wat achter het eiland vandaan. Joo dat is een watersnip en u begrijpt het al het wordt wel een beetje eentonig de camera’s klikken er op los. Maar dit is toch wel weer een super moment en waarneming van de watersnip.

We hebben de afgelopen maanden toch aardig wat verschillende soorten in het Oostvaarderesveld mogen bewonderen. Denk dan aan de steltkluut, kluut, kemphaan, bosruiter, witgat, zwarteruiter, groenpootruiter, tureluur, kievit en nu de watersnip. En misschien heb ik nog wel iets overgeslagen. Maar wat een heerlijk gebied. Na al dit moois komt ook de groenpootruiter nog even langs en laat even zien dat hij/zij er schijt aan heeft, ook hier maak ik nog wat opnames van.

Een mooie paardenbijter libelle zoemt weer langs de oeverloperhut. En spotten we een tweede watersnip in het gras van het eilandje. Ik sta al wat te lang en ga even lekker op de scootmobiel zitten. Ik pak vast wat spullen bij elkaar en dan komt er ook nog even een ringslang langs. Die zeg ik natuurlijk ook even gedag.

Zo ik zeg mijn maatje Herman even gedag en de inmiddels andere collega spotters. maar voor mij is het tijd om te vertrekken naar de auto. Via het Praambos kom ik bij de Kleine Praambult waar de auto geparkeerd staat. En laad ik alles weer in. Ik rij nog even langs de konikpaarden die ik gezien had toen ik naar de auto reed. En dan is deze vrijdag ochtend weer voorbij. Graag tot een volgend blogje.

Groetjes, Casper (leven-met)

There is no gallery selected or the gallery was deleted.

 

One thought on “Watersnip Oostvaardersveld

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *