Oostvaardersveld opzoek naar de klapekster

Maximumtemperatuur:     13  °C.
Minimumtemperatuur:      04  °C.

09-11-2018

Oostvaardersveld opzoek naar de klapekster:

Vrijdag ochtend neem ik het besluit om toch even naar het Oostvaardersveld te gaan. Ik voel me goed vandaag en probeer het vandaag ook weer eens lopend te doen. Onderweg stop ik nog even bij de vaartplas om daar van de prachtig gekleurde bomen langs de waterkant een paar plaatjes te maken.

Nu snel weer door naar het Oostvaardersveld. Mijn dag begint zoals van ouds eerst even bij de oeverloperhut. Daar zijn een paar wilde eenden lekker dichtbij en pak ik snel de camera er even bij.

En worden ze weer op de geheugenkaart gezet. Zo nu de oversteek maken naar de poelruiterhut. Onderweg daar naar toe hoor ik weer heel veel goudhaantjes maar helaas kan ik ze weer niet zien en zitten ze ver in het bos. Aangekomen bij de hut zitten er al weer heel wat mensen waaronder Peter en Tanja. Ik pak de spullen er weer bij en ga lekker kletsen met Peter en Tanja. De meeste mensen die er op dit moment zijn vertrekken al weer redelijk snel. Ze gaan kijken of ze de klapekster kunnen vinden. Peter vraagt aan mij of we ook de gok gaan wagen straks. Ik geef aan dat we straks wel even kunnen proberen. Ook Tanja geeft aan graag mee te willen. Geen enkel probleem natuurlijk. Peter vraagt nog heel vriendelijk of ik dat wel haal. Ik geef aan dat ik het gewoon ga proberen en kijken hoever ik kom. Ik weet voor mezelf al dat het veel te ver is maar ja soms moet je over de schreef gaan om iets moois te kunnen vast leggen. Maar eerst maak ik nog even wat plaatjes van de slobeend die lekker aan het eten is.

En dan komt ook de ijsvogel nog even langs. De ijsvogel gaat helemaal in de hoek zitten op een rietstengel. En ik kan het niet laten hoor sorry ik maak toch weer wat plaatjes van deze mooie Gardenavogel, zoals hij inmiddels is omgedoopt in het clubhuis.

Hierna trek ik dus de stoute schoenen aan en stap ik samen met Peter en Tanja naar het arend/buizerd veld. In de hoop dat zorro daar zit. De klapekster dus. Door het hek heen en we bevinden ons nu in het deel tegen over de kleine praambult. Pff ik voel de pijn al opkomen maar besluit om door te gaan. Onderweg komen we veel vogelaars tegen waaronder ook Pim. Geen van alle hebben zorro gezien. De klapekster is waarschijnlijk dus ergens anders zijn hulp aan het aanbieden. Aangekomen bij de picknick plaats in het arend/buizerd veld besluit ik dat dit vergenoeg was voor mij. Peter en Tanja lopen nog even verder door maar ik plof neer op de picknick tafel. Even tot rust komen en mij mentaal voorbereiden op de terugweg. Ja en dan vloek je weer even tegen je zelf dit moet je ook niet doen. Maar ja soms hé is de natuur een grote magneet. En dan hoop je dat je het kan vast leggen. Maar helaas voor mij heb ik hem dus vandaag niet kunnen vinden. In het arend/buizerd veld komt nog wel een groepje wilde zwanen over vliegen, die pak ik natuurlijk even lekker mee met de camera.

Na een poosje komt Peter weer aan gelopen en ook hij heeft de klapekster helaas niet kunnen vinden. En ben ik uiteindelijk met Peter weer terug gelopen naar de poelruiterhut. Daar aangekomen heeft Peter me gedag gezegd en ben ik nog even gaan zitten. Maar ik voelde al dat dat geen goed meer kon doen. Dus snel naar de auto en nog maar een ding snel naar huis. En nu voor oud vuil op de bank hangen. Hopelijk hersteld het lichaam zich weer snel en kan ik misschien zondag nog even op pad. Graag tot een volgend blogje.

Groetjes, Casper (leven-met)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

security check *