Eland droomt van de stoomboot

Maximumtemperatuur:     09  °C.
Minimumtemperatuur:      01  °C.

17-11-2018

Eland droomt van de stoomboot:

Zaterdag ochtend vertrek ik met de hulp-boswachter naar Natuurpark Lelystad. Zoal de hulp-boswachter het noemt we gaan even op controle. Na dat alle spullen zijn gepakt en de fietsen achter op de auto staan zijn we klaar om te vertrekken. En zo rijden we via de A6 richting Natuurpark Lelystad. Bij de slagboom van de parkeerplaats even de pas te voorschijn halen om de slagboom te openen. Nu de auto even parkeren en de spullen pakken. De hulp-boswachter zit inmiddels al klaar op de fiets en zegt papa kom nou we hebben een hoop te doen. Ja ik kom er aan moet toch ook even mijn spullen pakken. We vertrekken richting de otters maar komen eerst nog twee poetsende wilde zwanen tegen.

Ze zijn zich nog even mooi aan het maken voor dat het bezoek losbarst. Bij de otters is het stil en zijn ze nog aan het slapen volgens de hulp-boswachter. We gaan door naar het edelherten veld en fietsen we langs het elanden veld. Ik tuur het veld af, aangezien ik de elanden nooit kan vinden. Maar dan in de verte zie ik er een liggen.

Ik stop even en maak samen met de hulp-boswachter een paar foto’s. Wel heel vel weg maar toch eindelijk heb ik er een gezien. Zo nu op naar de edelherten. En wat zijn de bomen toch prachtig gekleurd op dit moment.

Ook hier lijkt het wel uitgestorven niks te zien in het edelherten veld. Maar je weet maar nooit. En in het achterste bos gedeelte liggen twee prachtige edelherten. Heerlijk op hun gemak te genieten van de eerste zonnen stralen.

En daar maak ik natuurlijk wat foto’s van. Na een poosje staat de hulp-boswachter al weer klaar en vraagt ze, schiet je een beetje op papa. We moeten nog verder. Ja ja ik kom er aan boswachter. En zo fietsen we weer verder. Vandaag een iets andere route aangezien ik ook nog even wil kijken of ik de eland van wat dichterbij kan fotograferen. We hebben geluk twee elanden liggen aan deze kant ook lekker in het ochtend zonnetje wakker te worden. Een van de elanden is nog in diepe slaap en bij het uit ademen zie je de stoom wolk gewoon er van afkomen.

Of is de eland misschien aan het dromen over de stoomboot van Sinterklaas. Ik kan een paar mooie plaatjes schieten maar de hulp-boswachter maant me alweer dat we verder moeten. Oké ik kom er aan en zo fietsen we verder en komen we de pater davidsherten tegen die ook gezellig bij elkaar in het zonnetje liggen.

Ze zijn wel lui vandaag zeg ik tegen de hulp-boswachter. Nee pap ze zijn gewoon hun energie aan het sparen. Zo en daar sta je dan even met een bek vol tanden tja je hebt nog wel gelijk ook. Maar goed we controleren de groep even en gaan dan naar de wisenten. En wat staan ze dit keer leuk dichtbij helaas wel tegen het zonlicht in maar dat mag de pret niet drukken.

Dus klikt de camera er weer op los. Zo de hulp-boswachter is al klaar voor het laatste stukje. Nog even kijken bij de paarden papa. Ja is goed we gaan nog even kijken of we de przewalskipaarden kunnen vinden. Maar onderweg stoppen we toch nog een paar keer. Waarom omdat de bomen zo prachtig gekleurd zijn dat willen we gewoon niet missen.

De camera zet de een na de andere kleur mooi op de geheugenkaart. De Przewalskipaarden komen net aan gelopen. ik stap even af parkeer de fiets en loop door het hek heen. En zet de Przewalskipaarden even mooi op de plaat.

Na dit gedaan te hebben is het weer tijd om naar de auto te gaan. En onderweg stoppen we nog geregeld even voor de prachtig gekleurde bomen. Zo zegt de hulp-boswachter het rondje zit er op, ik ga nog even tokkelen. Ja hoor kanjer ga jij nog maar even klimmen en klauteren. Ik neem plaats op het bankje heerlijk in het zonnetje. En zo is aan deze ochtend weer een mooi einde gekomen. Graag tot een volgend blogje.

Groetjes Casper(leven-met)

There is no gallery selected or the gallery was deleted.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

security check *