Oostvaardersveld en de zeearend balts

Maximumtemperatuur:   9  °C.
Minimumtemperatuur:    4  °C.

09-03-2017

Donderdag middag na het wegbrengen van de hulp-boswachter besluit ik om toch even naar het Oostvaardersveld te gaan. Inmiddels weer in de auto en richting het Oostvaardersveld. Ik parkeer de auto op de praamweg en loop via het poelruiterpad naar de hut. Op het poelruiterpad kom ik een leuke koolmees tegen en sta ik even te kijken.

Ook het getjip van een goudhaantje hoor ik maar waar zit de goudhaan dan. Het is altijd goed zoeken naar het kleinste vogeltje. Maar ook dit keer vind ik het goudhaantje. Wel wat ver in de bosschage maar toch leuk om te zien.

Ik loop verder richting de hut en vlak bij de hut vliegt net een buizerd over. Ik kan nog snel een paar foto’s maken. Ik heb de poelruiterhut privé, de tafel eendjes en de kuifeendjes zitten redelijk dichtbij en kan ik weer mooi op de foto zetten.

Na een poosje gestaard te hebben naar de kuifeend die mij al slapend in de gaten houd en naar het water is het met de rust gedaan, de eendjes meerkoeten en ganzen schieten alle kanten op. Dan moet er iets zijn ik kijk naar boven tegen het licht in en zie twee buizerds hoog over vliegen. Ik maak wat foto’s en na een serie geschoten te hebben gaan ze ook nog met elkaar stoeien in de lucht of wel balts gedrag. En op dat moment zie ik de poten en een snavel van een van de vogels. Maar dit zijn geen buizerds dit zijn zeearenden.

Wow geweldig de camera maakt over uren en ik ben blij dat ik dit weer mee kan maken. Het is wel een grote afstand die overbrugt moet worden. Maar doordat het zonnetje schijnt lukt het toch om een mooi aantal foto’s te maken. In de vlugheid zie ik ook dat J-P van natuurwaarnemers Flevoland komt aanrijden met de auto op de praamweg. Hij springt uit de auto en begint gelijk foto’s te maken. J-P moet helaas vol tegen het zon licht in fotograferen. Daar waar ik zit kan ik net op de helft zitten te fotograferen. Dus half tegen de zon in. Het is en blijft spectaculair wat een grote vogel is het toch zo een zeearend.

zo de rust is weer daar en de eendjes en meerkoeten en ook de ganzen laten zich weer zien. Ik pak de spullen in en kijk nog een keer naar buiten. Daar zie ik ook Anneke en Wilbert aan komen collega spotters van de groep natuurwaarnemers Flevoland. Ik pak mijn spullen en loop weer naar de auto moet zo de hulp-boswachter ook weer halen. Onderweg naar de auto maak ik nog wat mooie voorjaars plaatjes. Aangekomen bij het hekje zeggen we elkaar gedag en praten we natuurlijk even over het moment met de zeearend. Ik zeg iedereen gedag en ga de hulp-boswachter ophalen. Nog geen kwartier later krijgen ook Anneke en Wilbert de kans om de zeearend op de foto te zetten. Aangezien het koppeltje weer terug kwam vliegen. Wat een geluks moment vandaag zeg. Nu thuis met de hulp-boswachter en kijken we samen naar de foto. Wow wat zitten er mooie​ plaatjes tussen ondanks dat het zo ver weg was. Graag tot een volgend blogje.

Groetjes, Casper ( Leven-Met )

There is no gallery selected or the gallery was deleted.

One thought on “Oostvaardersveld en de zeearend balts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *