Oostvaardersveld en de kleine​ praambult

Maximumtemperatuur:   9  °C.
Minimumtemperatuur:    4  °C.

07-03-2017

Dinsdag morgen grijs en grauw in het Oostvaardersveld en de kleine praambult. Na dat ik de hulp-boswachter naar school heb gebracht vertrek ik richting het Oostvaardersveld. Ik parkeer de auto op de Praamweg en loop eerst even naar de Oeverloperhut. Hier zit een mooie knobbelzwaan te wassen en te poetsen.

Verder is het een grijze bedoening in het Oostvaardersveld. Ik ga nog even naar de overkant en loop ik via het Poelruiterpad naar de Poelruiterhut. Daar laat de kwikstaart zich heel even zien.

Een mooie tafeleend laat even zijn kunsten zien en duikt heerlijk onder water om vervolgens met een grote modderhap boven te komen. De modderhap wordt vakkundig gezeefd en alles wat eetbaar is verdwijnt naar binnen.

Maar ook meneer kuifeend komt even showen met zijn kuif. Het wordt met de minuut grijzer en er komt mist. Ik pak toch maar mijn spullen in en loop naar de auto. Ik hoor in de verte de ganzen tekeer gaan en besluit om even pols hoogte te nemen. Ik stap in de auto en rijd naar de kleine praambult toe. Hier zet ik de auto neer en loop de kleine praambult op. Jeetje mina wat een hoop brand-ganzen weer.

En er komen er nog steeds meer aanvliegen. Een groepje konikpaarden staat langs het water net achter de uitkijkhut de zeearend.

Verder op de vlakte staan ook nog de edelherten. Het is een komen en gaan van de ganzen. Voor mij is het nu ook tijd om te gaan. Dus stap ik in de auto en rij ik via de trekweg naar huis. Langs de trekweg wordt ik nog even getrakteerd op twee leuke reeën en als afsluiting een mooi buizerd in de boom. Hierna lekker naar huis en aan de koffie. Graag tot een volgend blogje.

Groetjes, Casper ( Leven-Met )

Leave a Reply

Your email address will not be published.

security check *