Oostvaardersplassen en het stuntteam

Maximumtemperatuur:   10  °C.
Minimumtemperatuur:     3  °C.

06-03-2017*

Maandag middag, het weer ziet er prachtig uit dus besluit ik om even met de elektrische fiets op pad te gaan. Eerst even de hulp-boswachter naar school brengen en dan fiets ik gelijk door. Ik fiets naar de fietsbrug over de buitenring en fiets gelijk naar het Jan van de Boschheuvel uitkijkpunt. Wat een uitzicht vandaag met dit mooie weer. Op het kiekendief uitkijkpunt staan en liggen een paar edelherten.

En die kan ik mooi vanaf de Jan van den Boschheuvel bekijken. Ook de konikpaarden zijn weer van de partij vandaag. Een mooi koppeltje ganzen laat hun vlieg kunsten weer even zien, en scheren ze langs mij heen.

Dan fiets ik naar een van de eilandjes die voor het natuurbelevingcentrum de Oostvaarders ligt. Daar zijn weer honderden brand-ganzen aanwezig. Met op de voorgrond een mooie grote zilverreiger.

Dan vliegt de grote zilverreiger op daar schrikken de brand-ganzen van en ook zij vliegen op. Helaas kon ik dit niet mooi vast leggen. Nu komt er weer een groepje grauwe ganzen aan gevlogen. Ik pik er een paar uit en zij laten gracieus zien hoe je moet vliegen.

Ik heb het zelf geprobeerd maar kwam nog niet een millimeter van de grond. Nu fiets ik nog even door naar het Frans Vera uitkijkpunt om daar nog even te gaan spotten. Met wat konikpaarden en edelherten ver op de vlakte is het verder erg rustig.

Na een poosje fiets ik dan ook weer terug naar het eerste eilandje. Daar probeer ik de stunt vliegers op de foto te zetten. Kieviten die ook met de balts bezig zijn vliegen als ware stunt vliegers, het is met de camera bijna niet te doen. Hier moet ik nog wel een paar keer voor terug om te oefenen. Maar wat een prachtig gezicht is het. Dan komt de grauwe gans nog even langs vliegen en lijkt de ene gans wel les te geven aan de ander van hoe de gans moet vliegen.

Nu maak ik nog wat mooie​ overzicht foto’s en van de konikpaarden. Hierna fiets ik lekker naar huis en is de koek op voor vandaag. Bedankt weer voor het kijken en lezen.

Groetjes, Casper ( Leven-Met )

There is no gallery selected or the gallery was deleted.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *