Poelruiterhut en de eerste kwikstaat

Maximumtemperatuur:   10  °C.
Minimumtemperatuur:     3  °C.

06-03-2017

Maandag morgen nou volgens mij zou het toch wel wat mooier weer zijn voorspeld dan dat het nu is. Hmm breng eerst de hulp-boswachter even naar school en dan rij ik gelijk door. Vandaag wordt het weer poelruiterhut ochtend. Ik parkeer de auto op de praamweg en loop het poelruiterpad op. Daar wordt ik ontvangen door een zanglijster die alles en iedereen aan het zingen brengt.

Behalve mij dan ik kan niet zingen. Ook de winter koning zingt uit volle borst mee. Hmm jammer het is wel grijs zo in de ochtend. Ik loop nu lekker de poelruiterhut binnen. En de konikpaarden staan aan de andere kant van het water. De kwikstaart laat zich ook weer even mooi zien en zingt een deuntje.

De buurman rietgors heeft toch betere​ speakers en knalt er lekker even overheen en zingt even zijn liedje.

Dan komt de meerkoet politie en hersteld de orde. En zo is de rust weer gekeerd in het Oostvaardersveld. Een nijlgans (van de luchtvaart politie) controleert alles nog even van boven af. En dan waagt de eerste waterral zich buiten de muren en schreeuwt het uit als een speen varken.

De kwikstaart komt even kijken waar er moord en brand geschreeuwd wordt en ziet dat er niks aan de hand is. Zachtjes begint de kwikstaart een beetje te fluiten en gaat speciaal op de ijsvogel stok zitten. En zingt daar het afscheid lied.

Het is tijd ik moet weer weg pak mijn spullen weer in en ga richting de auto. Op het Poelruiterpad kom ik nog een mooie zwam tegen en een leuk koolmeesje. Volgens mij gaan ze nu een feestje vieren met de paddo’s. Ik stap in de auto en besluit om op de knardijk nog wat mooie foto’s te maken. Aangezien er veel mooie wolken partijen zijn maakt dat de foto wel weer erg interessant.

Vanaf de Knardijk kan ik mooi de Zeearendhut op de foto zetten. En als laatste maak ik nog wat mooie plaatjes in de richting van de aalscholver kolonie. Hierna pak ik de spullen in en rij ik lekker naar huis. Ik rij nu via de praamweg naar de trekweg. Ik stop nog heel even op de grote Praambult en zie daar de konikpaarden heel ver weg langs de waterkant staan.

Prachtig om te zien met het zonnetje er op. Ik stap in en vertrek. Heerlijk thuis foto’s op de cloud. En nu even de hulp-boswachter van school halen.

Groetjes, Casper ( Leven-Met )

There is no gallery selected or the gallery was deleted.

One thought on “Poelruiterhut en de eerste kwikstaat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *