Oostvaardersveld en de lepelaar

Maximumtemperatuur:      18  °C.
Minimumtemperatuur:       10  °C.

13-08-2019

Oostvaardersveld en de lepelaar:

Na een hele lange periode niet te kunnen hebben schrijven maar eigenlijk ook niet de energie kon opbrengen heb ik vandaag de stoute schoenen aangedaan. En is het de eerste blog bericht sinds lange tijd. En dat viel echt wel even tegen. Maar goed lekker in de ochtend de spullen gepakt en sta op het punt in de auto te stappen. Dan wordt het buiten ineens donker en er valt een bak met regen niet normaal. Ik besluit om even op buienradar te kijken. En gelukkig duurt het niet heel lang voor dat het weer droog is. Dus in de auto en richting het Oostvaardersveld. Aangekomen parkeer ik de auto en loop eerst naar de Oeverloperhut. De vaste gast van de hut is even een lekker hapje scoren in het veld.

Verder zitten er vandaag veel kwikstaartjes dus die worden ook vakkundig vast gelegd op de camera.

Ook de boerenzwaluw wil wel even poseren. Dan ineens komt er uit het riet een leuke ree (bok) te voorschijn. En die gaat even lekker staan knabbelen aan het gras.

Om niet veel later heel stil te blijven staan. De ree staart naar de overkant, en ja ook daar komt een ree (bok) te voorschijn. Jammer genoeg niet samen op de foto. Maar de eerste ree (bok) verjaagd zijn concurrent direct, en zet de achtervolging in.

En de ree (bokjes) verdwijnen dan uit het beeld. Een lepelaar was al een poosje zijn hapje aan het zoeken, ver aan de overkant van de plas. Maar gelukkig is de lepelaar steeds een stukje dichterbij gekomen.

En zo doende kan ik de lepelaar op een gegeven moment heel mooi en van heel dichtbij vast leggen. En wat is het ook een prachtige vogel.

Zeker als je de lepelaar van zo dichtbij kan zien. Voordat ik nog even naar de Poelruiterhut ga, komt moeder nijlgans nog even langs met haar kroost. Wat een leuke pluisjes zijn het toch. Zo nu nog even kijken in de Poelruiterhut. Hier is het redelijk stil maar wel een prachtige slobeend kunnen fotograferen.

En een knobbel zwaan die probeert de borstcrawl te doen. Het buiten zijn zit er weer op voor vandaag. het was een heerlijk ochtendje.

Hopelijk tot snel in een volgend blogje.

Groetjes, Casper (leven-met)

2 thoughts on “Oostvaardersveld en de Lepelaar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

security check *