ijsvogel bij de hut

Maximumtemperatuur:      18  °C.
Minimumtemperatuur:       10  °C.

14-08-2019

ijsvogel bij de hut:

Woensdag ochtend pak ik de spullen bij elkaar en ga even lekker kijken bij het oostvaardersveld. Als eerst ga ik even naar de oeverloperhut. Daar aangekomen staan Frank & Meriam al een foto te maken van de langs lopen oeverloper.

We spreken elkaar kort even en dan gaan Frank & Meriam verder. Ik blijf nog even in de oeverloperhut aangezien ik net aangekomen ben. Ik probeer de kwikstaat even mooi vast te leggen. Maar die is meer bezig met poetsen dan te poseren voor de foto.

Dan probeer ik maar de langs scherende boerenzwaluwen op de foto te krijgen. En dat is niet eenvoudig kan ik zeggen. Een aantal keer lukt het maar er zit zeker nog verbetering in.

Vandaag zijn er twee lepelaars aanwezig en ook nu komen ze langzaam mijn kant op. Geduld is een schone zaak. Uiteindelijk kan ik ze dan ook vast leggen, en al etend, poetsend komen ze op de foto.

Ik besluit om toch nog even naar de overkant te gaan, of wel naar de poelruiterhut. Halverwege kom ik Frank & Meriam nog tegen. Ze geven aan dat het erg rustig is maar even had het ijsvogeltje zich laten zien. Ik besluit om toch lekker even naar de poelruiterhut te gaan. Aangekomen zit er nog een mede vogelaar in de hut, ze geeft aan dat het ijsvogeltje er zit. Dus loop ik rustig naar de kijkgaten en doe mijn spullen langzaam af. Ik pak de camera en kijk door de zoeker. De ijsvogel zit helemaal in de hoek achter het riet verscholen.

Niet echt een mooi plek om foto’s van te maken. Maar ik heb sinds lange tijd weer eens de ijsvogel gezien, en dat is altijd weer even een opsteker. Uiteindelijk heb ik het geluk dat de ijsvogel als nog even vlakbij de hut op een tak gaat zitten. En ja dan ratelt de Nikon er even op los.

Ook neemt de ijsvogel even een duik in het bad om zich daarna even in de centrifuge stand  te zetten. Om zo weer fris en fruitig op de heerlijk vis te wachten. En uiteindelijk lukt het de ijsvogel om een mooi vangst te pakken. Gaat ie alleen weer helemaal in de hoek zitten om zijn visje klaar te maken en op te eten. Pff waarom nou, kom gezellig hier aan tafel zitten. Maar hij luistert niet en blijft op zijn eigen plekje eten. Dan maar tussen alle takjes en rietstengels heen gluren om een zo mooi mogelijk plaatje te maken.

Nou ik ben niet ontevreden met het resultaat. Na zijn maaltijd zit ik in de actie stand om hem vliegend op de foto te zetten. Een paar keer maakt hij een schijnbeweging en neemt hij mij in het ootje. Maar dan toch, ik moet alle zeilen bij zetten om hem scherp te krijgen en om hem eigenlijk te kunnen volgen.

Ook hier ben ik niet ontevreden, uiteraard kan het nog beter. Wellicht voor de volgende keer. De twee lepelaars van de oeverloperhut, komen is even kijken waar ik zolang gebleven ben.

Ze zien me staan en vliegen vervolgens verder over de hut heen. Dan zie ik volgens mij een jonge tjiftjaf in de struiken zitten. Snel even de camera er bij en wat leuke foto’s maken.

Niet veel later zie ik tussen het riet nog een jonge grasmus en die probeer ik even op de geheugenkaart te zetten. En dat lukt.

Ook de middelste bonte specht kan ik nog net vast leggen. Nou dat was best een hele mooie ochtend. Nu is het voor mij weer tijd om richting huis te gaan. Dank je wel voor het lezen en kijken naar de plaatjes. Hopelijk tot snel.

Groetjes, Casper leven-met

There is no gallery selected or the gallery was deleted.

4 thoughts on “ijsvogel bij de hut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *