Oostvaardersveld & accu leeg scootmobiel

Maximumtemperatuur:   25  °C.
Minimumtemperatuur:     8  °C.

23-05-2017

Dinsdag ochtend maak ik een rondje Oostvaardersveld en neem ik nog even een kijkje in de krakeendhut. De trip begint vandaag bij de Poelruiterhut. Nou ja eerst even een stop op de trekweg om een mooie ooievaar vast te leggen.

Dan ga ik door en parkeer ik de auto en pak ik de scootmobiel uit de auto. Na het in elkaar zetten en de rest van de spullen gepakt te hebben ga ik door het hekje. Ik ga via het poelruiterpad het Oostvaardersveld binnen, op weg naar de hut. Langs het poelruiterpad zijn ontzetten veel vlinders en libellen. Een heel mooi blauw vlindertje blijft lang genoeg zitten voor de foto. Volgens mij is het een icarusblauwtje wat een mooi vlindertje zeg.

Een platbuik libelle laat zich ook even mooi zien. Dan hoor ik wat geritsel in een boom boven me. Hé dat is een Vlaamse gaai. Gelukkig kan ik de Vlaamse gaai op de foto zetten, meestal zijn ze alweer verdwenen voordat je scherp hebt gesteld. Het is erg stil in de poelruiterhut en het is heel mooi weer dus ga ik zo lekker toeren op de scootmobiel. Eerst rij ik weer terug over het poelruiterpad. Om daarna de weg over te steken naar de Oeverloperhut. Ik maak hier nog even een paar leuke foto’s van de knobbelzwaan familie.

Dan besluit ik om lekker een rondje te maken door het Oostvaardersveld. Vanaf de oeverloperhut rijd ik nu eerst naar de prachtige bomenlaan langs het spoor. Onderweg maak ik natuurlijk ook nog een paar foto’s. Aangekomen bij de bomenlaan zie ik me al weer helemaal staan met mijn kanjer hier hebben wij een aantal van onze trouw foto’s gemaakt. Maar ook nu is het werkelijk sprookjesachtig mooi.

Aan het einde van de bomenlaan kom ik Jaap vrijwilliger van Staatsbosbeheer ook nog even tegen. Hij gaat ook even zijn ronde maken. Ik ga ook weer verder en steek nu de praamweg weer over en rij nu door het veld richting de krakeendhut. Vlakbij de krakeendhut zie ik de koekoek in een van de hoge bomen vliegen. En op het pad van de hut wordt ik verwelkomt door de groenling.

In de krakeendhut neem ik even een broodje en wat te drinken. Ondertussen staar ik wat naar de boerenzwaluwen die weer af en aanvliegen. Ook maak ik natuurlijk nog wat foto’s vanuit de hut. Ik pak de scootmobiel weer en rij terug naar de auto. Alleen halverwege het Oostvaardersveld begint de display van de scootmobiel te knipperen dat de accu bijna leeg is. Oeps denk ik, ik had uitgerekend dat ik het vandaag wel moest halen. Dus met het zweet op mijn voorhoofd rij ik verder en steek ik uiteindelijk de weg over om zo het laatste stukje door het Oostvaardersveld te gaan. En om op deze manier veilig bij de auto te komen. Maar nu gaat ook nog een ander lampje knipperen op de display. Jeetje ga ik het wel halen. Ik ga even stoppen en zet de scootmobiel helemaal uit. Ik laat de accu even tot rust komen en ga maar even om mij heen kijken.

Ik zet nog maar even een roodborsttapuit man en vrouw op de foto. En na een kwartiertje probeer ik verder te gaan. Zo alles weer aan en het display knippert nu niet. Nu maar hopen dat ik het laatste stukje ook haal. En gelukkig ik haal de auto precies.

De bruine kiekendief komt me nog even uitzwaaien, en sta ik nog even met J-P van natuurwaarnemers Flevoland te kletsen. Zo nu spullen in pakken en naar huis. Nou dat was wel kantje boord. Maar ik had het goed uit gerekend ik heb het gehaald. Maar volgende keer iets meer veiligheid marge toepassen.

Groetjes, Casper ( Leven-Met ).

One thought on “Oostvaardersveld & accu leeg scootmobiel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

security check *