Oostvaardersplassen & Marathonschaatsers

Maximumtemperatuur:    2  °C.
Minimumtemperatuur:    -7  °C.

07-02-2018

Oostvaardersplassen & Marathonschaatsers:

Woensdag ochtend ook vandaag weer een koude dag. Eerst even de hulp-boswachter naar school brengen en dan stap ik op de fiets. Ik fiets via het Seizoenenpad, Junipad en Pirellipad om bij het Koopvaarderspad te komen. En via het Koopvaarderspad fiets ik over de fietsbrug het Oostvaardersplassen gebied in. Via het kleine looppad loop ik naar het Natuurbelevingcentrum De Oostvaarders. Omdat de hekken nog afgesloten zijn in verband met het vroeg reactief beheer. Op het looppad kom ik natuurlijk al wat edelherten tegen.

Ik ga naar een van mijn favoriete plekjes op het FransVerapad. En kijk ik over de Oostvaardersplassen en er staan weer genoeg edelherten en konikpaarden. Een grote groep met Kieviten zijn bezig met marathon schaatsen.

En er zijn behoorlijk wat toeschouwers in de vorm van meeuwen. Heer en mevrouw nijlgans komen ook even kijken en kijken vanaf de tribune naar het marathon schaatsen. Een leuke matkop laat zich even zien en kan ik gelukkig vast leggen. Dan zijn de nijlganzen het zat en maken hun eigen wedstrijd als een stel podracers zoals in de Starwars films scheren ze over het ijs.

En dan jagen ze een grote groep met smienten de stuipen op het lijf. De smienten gaan met zijn allen achter de nijlganzen aan en het wordt nu een echte wedstrijd.

Helaas heb ik niet kunnen zien wie nu uiteindelijk gewonnen heeft. Ik pak de elektrische fiets weer en fiets naar het Frans Vera uitkijkpunt. Hier kan ik nog net een paar edelherten op de foto zetten die op het Frans Vera pad lopen. Er komen gezellig wat konikpaarden langs lopen en een meeuw vliegt langzaam voorbij kijkend wat ik aan het doen ben. Ik heb het best koud en pak de fiets even een beetje in beweging blijven. Ik fiets nu naar het Jan van den Bosch uitkijkpunt als de hekken inmiddels weer open zijn. En dat zijn ze en onderweg kom ik natuurlijk de edelherten weer tegen.

Op het Jan van den Bosch uitkijkpunt is het rustig en ik heb het eigenlijk wel koud. Dus ga ik lekker naar huis. Onderweg stop ik toch even om een mooi koppeltje grauwegans op de foto te zetten. En ook kijk ik even hoe een pimpelmees vakkundig de rietstengels aan het slopen is.

De pimpelmees haalt zo kleine insectjes uit de stengels en eet deze dan even heerlijk op. Dan heb ik het gevoel dat ik bekeken wordt. En dat klopt even verder tussen de bosjes staat een klein groepje edelherten die ik nog even op de foto zet.

Nog even langs mijn favoriete laantje en kijken of er een edelhert zo vriendelijk wil zijn om op de foto gezet te worden. En dat lukt ook nog. Zo nu echt tijd om naar huis te gaan voel me bijna een pinguïn.Heerlijk thuis in de warmte de foto’s op de cloud en lekker op de bank met een warme kop koffie. Graag tot een volgend blogje.

Groetjes, Casper (leven-met)

There is no gallery selected or the gallery was deleted.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *