Lepelaarplassen en het kiekendief scherm

Maximumtemperatuur:    4  °C.
Minimumtemperatuur:    -3  °C.

08-02-2018

Lepelaarplassen en het kiekendief scherm:

Donderdag ochtend tijd om even een ander rondje te maken. Ik ga vandaag naar de Lepelaarplassen en de Nattegraslanden. Even na half negen en alle medicatie weer in genomen pak ik de elektrische fiets. Koud maar wel even lekker een stukje kunnen fietsen kom ik aan in de lepelaarhut. Erg stil is het in de hut en buiten de hut.

Ter hoogte van het tweede eiland is een groot wak open gehouden door de velen slobeenden. Jammer genoeg is het erg ver weg maar toch leuk om weer vast te leggen. Na een halfuurtje blauw bekken in de hut pak ik toch de fiets en ga ik even naar de Nattegraslanden fietsen. En zo fiets ik via het lepelaarpad naar achter brrr koud hoor. En dan zie ik in mijn ooghoek iets groots en bruins weg vliegen. Wauw dat is de zeearend ik spring van de fiets en kijk waar de zeearend naar toe vliegt. Gelukkig kan ik hem door de bomen blijven volgen en zie ik dat hij in een van de bomen op de top plaatsneemt.

Even snel wat foto’s maken voordat de zeearend op de wieken gaat. Maar gelukkig de zeearend blijft zitten hierdoor kan ik mijn fiets pakken en wat verder fietsen. Om zo op een ander plekje de zeearend nog een keer op de foto te zetten. En ook dat lukt gelukkig.

Nu weer op de fiets en verderop kijken. Ik ga naar het kiekendief scherm. Aangekomen bij het kiekendief scherm is het erg druk met wintertalingen ze liggen hier met honderden in het wak. Prachtig om te zien.

Hé wat komt daar in de verte aan nee toch. Ja een vos zou het mijn eerste vos op het ijs worden. Wat leuk en wat is de vos mooi van kleur. De camera maakt weer overuren.

Na een half uurtje besluit ik om weer richting huis te gaan ik heb het toch wel erg koud gekregen maar ook de knieën en benen zijn aan het protesteren. Rustig fiets ik alles weer een beetje soepel en kom ik uit bij de Hogevaart en de Zuidersluis. Ik zie nog een grote zaagbek zwemmen en probeer die op de geheugenkaart te zetten.

Gelukkig werkt hij mee. Ook een vrachtschip wat net de sluis uit vaart zet ik even op de foto. Nu op de fiets en over de Oostvaardersdijk terug naar huis. En langs de Oostvaardersplassen nog even de heckrunderen gedag zeggen. Graag tot een volgend blogje.

Groetjes, Casper (leven-met)

There is no gallery selected or the gallery was deleted.

One thought on “Lepelaarplassen en het kiekendief scherm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *