Kotterbos heckrund en het bankje

Maximumtemperatuur:    6  °C.
Minimumtemperatuur:     1  °C.

12-02-2018

Kotterbos heckrund en het bankje:

Maandag ochtend op de fiets naar de Oostvaardersplassen. Maar eerst even de hulp-boswachter naar school brengen. Na dit gedaan te hebben pak ik de elektrische fiets en ga lekker even naar de Oostvaardersplassen. Uiteraard is het hek nog gesloten aangezien er vroeg reactief beheer plaats vindt. Maar dan ga ik via het smalle paadje naar het Natuurbelevingcentrum de oostvaarders. Onderweg staan de edelherten mij al op het pad op te wachten.

Ik blijf op gepaste afstand om ze niet op te jagen. Ze lopen rustig voor mij uit en kijken af en toe even achterom. Ik kijk ook nog even achterom en zie aan de zijkant langs het hek nog een edelhert staan.

Niet veel later besluit het kleine groepje edelherten om over te steken naar het Oostvaardersbos. Dit doen zij via het smalle slootje wat er tussen ligt.

Aan de over kant schudden ze zich even lekker uit en gaan dan verder het afgesloten deel binnen. Dan fiets ik door naar mijn plekje op het Frans Vera pad. Daar zie ik een grote zaagbek zwemmen en pak ik snel de camera er bij. Niet veel later komt mevrouw grote zaagbek even langs flitsen en meneer Blauwereiger ook.

Het lijkt wel langsvliegdag vandaag. Er komt van alles voorbij gevlogen. En er loopt van alles op de vlakte.

Ook ga ik vandaag even naar het Kotterbos om even te kijken. Dus pak ik de fiets en fiets ik naar de Boulevard in het kotterbos. Ter hoogte Van het Boulevard ga ik rechts af en fiets ik uiteindelijk de Kotterbosweg op naar achter. En zo kom ik een grote groep met heckrunderen tegen. Een van de heckrunderen staat te kijken bij het bankje.

En vraagt zich af zou ik daar op kunnen zitten ben best wel moe eigenlijk. Dan komt zijn grote broer even langs en zegt nou doe maar niet broeder daar zak je zo door heen.

Ik pak de fiets weer en fiets nog even naar de nieuwe berg in het Kotterbos die pas is aangelegd. Boven op de berg pfff maak ik nog wat foto’s van de Oostvaardersplassen. En van de omgeving, en zo zet ik ook even de evenaar in Almere-buiten op de foto. Ook een langs komende trein ontkomt niet aan de camera.

Nu stap ik weer op en fiets ik lekker richting huis het is mooi geweest voor vandaag.

Groetjes, Casper (leven-met)

There is no gallery selected or the gallery was deleted.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

security check *