Kolgans Oostvaardersplassen

Maximumtemperatuur:    6  °C.
Minimumtemperatuur:    -1  °C.

13-02-2018

Kolgans Oostvaardersplassen:

Dinsdag middag voor de verandering eens op stap. En natuurlijk met de elektrische fiets de eerste stop is het Jan van den Bosch uitkijkpunt. Daar staan een aantal konikpaarden dicht bij elkaar. Ze staan te grazen en zoeken de laatste verse hapjes.

Een grote zaagbek man komt even voorbij vliegen en ik klik er net zo snel achter aan met de camera. Dan zie ik in de verte een vos uit het riet komen en loopt de vos naar de waterkant. Daar ligt schijnbaar toch iets lekkers aangezien hij daar iets aan het op peuzelen is.

Niet veel later pak ik de fiets en ga snel een stukje fietsen. Ik fiets richting het Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders om daar even bij het Frans Vera pad te kijken. En voor dat ik het Frans Vera pad op kan lopen zie ik een groepje edelherten. Die laat ik niet zomaar voorbij gaan hoor.

Het groepje rent uiteindelijk richting het Frans Vera punt en ik ga daar langzaam achter aan. Halverwege slaan ze af en lopen ze het dijkje op. Ik loop even met de fiets in de hand om ze niet te laten schrikken. En tijdens het langs wandelen wordt ik goed in de gaten gehouden.

Ik spring weer op de fiets en fiets het laatste stukje naar het Frans Vera uitkijkpunt. Als ik eenmaal boven ben gekomen. Zie ik een buizerd opvliegen vanaf een boomstam. Ik probeer de buizerd te blijven volgen met de camera.

Dan komt een mooie roodborsttapuit even de boel versieren. Dat is leuk lekker in het zonnetje kan ik dit mooie vogeltje vastleggen. Vandaag komen ook grote groepen met kolganzen overvliegen.

Inmiddels ben ik 10 minuten verder en komen er nog steeds groepen met ganzen over. Ik pak de spullen bij elkaar en pak de fiets en fiets naar het hoekje van het Frans Vera pad. Maar voordat ik daar ben laten de edelherten zich nog even zien op het dijkje en op het fietspad.

En ook nu wordt ik weer goed in de gaten gehouden. Inmiddels heb ik de fiets tegen het fiets hekje gezet. En loop ik naar mijn plekje. Potjandorie daar zwemmen twee nonnetjes snel de camera er bij pakken en nog snel een paar foto’s maken.

Nou die zijn toch aardig gelukt. Een pimpelmees is vakkundig de rietstengels aan het afspeuren langs de waterkant. Om zo zijn hapje bij elkaar te sprokkelen. Dan laten twee kolganzen even zien hoe je moet landen op de landings baan van de Oostvaardersplassen.

En dan komt wilde eend expres even de bagage ophalen.

Twee grauweganzen laten later ook nog even een landing zien. Verder blijft alles ver weg. Maar mij hoor je niet klagen het zonnetje schijnt en de foto’s zijn weer gemaakt voor vandaag. Ik kijk nog even naar een edelhert die wat jeuk blijkt te hebben op zijn kop. En dan is mijn koppie voor vandaag ook genoeg buiten geweest en fiets ik lekker door naar huis. Bedankt voor het lezen en kijken.

Groetjes, Casper (leven-met)

There is no gallery selected or the gallery was deleted.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *