Lepelaarplassen en de pijlstaart

Maximumtemperatuur:    5 °C.
Minimumtemperatuur:    -2 °C.

14-02-2018

Lepelaarplassen en de pijlstaart:

Woensdag ochtend pak ik de elektrische fiets en ga ik naar de Lepelaarplassen. Maar eerst even de hulp-boswachter naar school brengen. Na dat ik dat gedaan heb pak ik thuis de spullen bij elkaar en vertrek. Het is behoorlijk koud maar er staat gelukkig weinig wind. Toch een beetje verkleumd aangekomen bij de Lepelaarhut zet ik de fiets neer en wordt ik verrast. Verrast door een stuk of 6 goudvinken.

Het zijn zo te zien allemaal koppeltjes. Goudvink is niet goud maar oranje/rood althans het mannetje. Na wat foto’s gemaakt te hebben ga ik naar binnen in de Lepelaarhut. Ik ben alleen en toch weer niet. Buiten zwemmen behoorlijk wat tafeleenden en dat is ook altijd leuk om te zien. Ook de Blauwreigers zijn weer druk bezig met hun nesten op het eerste eiland. Een van de blauwe reigers heeft het vandaag hogerop gezocht en kijkt over de Lepelaarplassen.

Dan komt een grauwegans met spoed de landing in zetten een van zijn motoren is stuk. Gelukkig is de grauwegans veilig geland. Ik loop nog even terug naar mijn fiets waar ik deze geparkeerd heb. Aangezien de goudvinken er weer even zijn en ik ze toch nog maar een keertje op de foto zet.

Zo ik ben weer binnen in de hut. Hier en daar zijn de tafeleenden nog lekker aan het duiken in het koude water. Om de hoek komt ineens een Grote zilverreiger aan vliegen en zo kan ik een hele mooie serie schieten van de grote zilverreiger. En als de grote zilverreiger dan net geland is kan hij gelijk zijn spullen weer pakken want daar komt Sjonny aan de maffia reiger. Deze blauwe reiger verjaagd steeds de grote zilverreigers uit deze hoek. Een soort Al Capone actie. Inmiddels sta ik een beetje te blauw bekken en pak ik snel de fiets om even een stukje te gaan fietsen. Dan krijg ik het hopelijk weer een beetje warm. Tijdens mijn fiets tocht over het lepelaarpad kom ik ook twee mooie spreeuwen tegen.

En bij het laatste houten bruggetje komt een knobbelzwaan even poolshoogte bij me nemen. Had niet verwacht dat de knobbelzwaan zo dichtbij zou komen maar voor een paar foto’s maakte de knobbelzwaan een uitzondering om rustig te blijven.

 

Dus snel een paar foto’s gemaakt en toen ging de grote vriend weer rustig verder zwemmen. Ik stap weer op de fiets en fiets naar het laatste stenen scherm langs het lepelaarpad. En daar aangekomen ben ik eindelijk een beetje opgewarmd. In de zon is het heerlijk en uit de wind natuurlijk. Zo fiets neer gezet en loop het trappetje op. Nee maar het zit vol met smienten, bergeenden, meerkoeten en wauw een heleboel pijlstaart eenden.

Zo dat is even mooi hmm ze slapen wel allemaal dat is dan weer jammer. Een eend zonder kop is niks aan, dan zal ik moeten wachten. En zo kan ik uiteindelijk heel wat foto’s maken van de mooie pijlstaarten. Opeens schrikken ze ergens van en vliegen ze allemaal op en weg. En dan pak ook ik mijn spullen weer in en vertrek weer richting de lepelaarhut. Als ik vlakbij de aalscholver kolonie ben zit er in een hoge boom een aalscholver.

Hij probeert een takje af te breken maar dat gaat toch niet zo makkelijk. Maar uiteindelijk lukt het wel en vliegt hij met tak en al naar zijn nest terug. Als ik vlak bij de schildpadden inham ben zie ik allemaal rare vogeltjes in de bomen. Ik probeer ze er op te krijgen maar ze zijn zo snel. Uiteindelijk lukt het en kan ik ze bekijken. Hee maar dat is leuk dat zijn sijsjes die had ik nog niet eerder gezien en niet eerder op de foto kunnen zetten.

Dus blijf ik nog even op deze plek rond hangen. En zo kan ik ook van de sijsje heel wat foto’s maken. Zo weer verder en in het zonnetje schaduw is het maar koud. Tja het volgende obstakel moet nog even genomen worden en dat is langs de koeien.

Maar ook dat lukt uiteindelijk en kan ik de weg vervolgen om weer naar de lepelaarhut te gaan. Bij aankomst zijn er geen goudvinken meer. Maar er is wel een mooie blauwe reiger vlak bij de hut op zoek naar takjes voor zijn nest. Wat een prachtig veren kleed hebben ze ook in het broed seizoen.

De lepelaar bouwmarkt verdient er weer goed aan aan al dat houtwerk wat afgenomen wordt. Ook komen ze nu regelmatig langs vliegen om hun bestelling via de bouwmarkt drive in op te halen. Aan de ander zijde van de hut staan de Three Stooges.

Wat een stel zo bij elkaar. En zo stroomt de geheugenkaart weer lekker vol en wordt het tijd om huiswaarts te keren. Ik pak de spullen en de fiets en maak op het pad nog wat foto’s. En dan is het knallen naar huis om warm te worden en op naar de koffie. Bedankt weer voor het lezen en kijken. Graag tot een volgend blogje.

Groetjes, Casper (leven-met)

There is no gallery selected or the gallery was deleted.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *