Edelhert op het eiland

Maximumtemperatuur:    5 °C.
Minimumtemperatuur:    -2 °C.

16-02-2018

Edelhert op het eiland:

Vrijdag ochtend maak ik weer een rondje met de elektrische fiets. Ik fiets via het Seizoenenpad, Junipad en Pirellipad naar de Oostvaardersplassen. Als laatste nog even de fietsbrug bij het Koopvaarderspad en dan ben ik er weer. Via het smalle pad ga ik naar het bezoekers centrum de Oostvaarders. Voor mij staat een grote groep met edelherten en ik wacht even met verder lopen.

Zodat ik ze de tijd geef om rustig voor mij uit te lopen. Ik blijf even boven aan de trap staan om het goed te kunnen zien en foto’s te kunnen maken. En dat doen de edelherten ze lopen rustig weg en ze kijken nog een keer achterom of ik op afstand ben gebleven. De leider van de groep besluit om niet verder te lopen naar het bezoekers centrum maar om links af te slaan door de smalle sloot die hier ligt. En zo gaan ze door het slootje naar de overkant.

Even lekker uitschudden en gelijk opwarmen in het zonnetje. En ik sukkel als laatste edelhert nu de trap af en ga richting het bezoekers centrum de Oostvaarders. Halverwege kom ik nog een edelhert tegen die net wakker is geworden en aan het genieten is van de ochtend zon. En ook kom ik de boswachters tegen die met hun controle ronde bezig zijn. En tot mijn verbazing zie ik ook boswachter Bertwin. Hij komt deze week even het team versterken. We spreken elkaar even kort en vervolgen onze route. En bij de parkeerplaats van het bezoekers centrum de Oostvaarders, staat een edelhert iedereen welkom te heten.

Diverse automobilisten stoppen dan ook even voor ze hun auto parkeren en groeten hem door middel van een foto te maken. Ik fiets richting het Frans Vera pad en stop even zal ik door fietsen of kijk ik toch eerst even bij mij favoriete plekje. Een edelhert aan de ander kant van het fietspad vraagt even om aandacht en ik maak wat foto’s.

Ik draai toch nog even terug om mijn fiets neer te zetten bij het hekje van het Frans Vera pad. En loop zo een klein stukje naar mijn plekje toe. Als ik achter het dijkje vandaan kom zie ik tot mijn verbazing dat er een groot edelhert op een van de eilandjes staat. Geweldig om te zien en te beleven.

Ik blijf natuurlijk even staan en maak het geheugenkaartje maar weer even vol. Uiteindelijk loopt het edelhert naar de rand van het eiland. Ik denk bij mezelf ja hij gaat zwemmen. En inderdaad hij zwemt naar het bezoekers centrum de Oostvaarders.

Daar klimt hij net naast de balustrade omhoog uit het water. Dan komt ook een medewerker van het restaurant naar buiten om iets te pakken. Zoals ik het heb kunnen beoordelen heeft deze medewerker niks door gehad.

En het edelhert ging op nog geen 2 meter langs de medewerker omhoog naar het dijkje. En ook op het dijkje bleef dit prachtige dier even staan om mij zo de gelegenheid te geven weer mooie plaatjes te schieten.

(Helaas heeft dit prachtige dier eind februari, eerste week maart zich zelf als ijsklontje laten invriezen in het ijs). Ik pak de fiets er weer bij en vertrek naar het Frans Vera uitkijkpunt. En op het dijkje langs het fietspad kom ik nog een groepje edelherten tegen. Ik fiets heel langzaam voorbij zodat ze rustig kunnen blijven staan ook praat ik tegen ze.

Ben ik nou gek aan het worden! Maar het lukt ze blijven rustig grazen maar een enkeling houd mij goed in de gaten. Even verder. Als ik weer verder fiets komt er ook nog een groepje edelherten over het fietspad naar mij toe gelopen. En je ziet ze denken hè chips daar heb je die fotograaf weer. En ze gaan het dijkje op en gaan lekker tussen het riet staan zodat ik ze niet meer kan zien althans dat denken ze dan. Want als ik de fiets weer geparkeerd heb en ik loop het Frans Vera uitkijkpunt op staan de edelherten inderdaad tussen het riet.

Maar ik kan ze toch mooi op de foto zetten. Natuurlijk hebben ze mij allang gezien en houden ze mij goed in de gaten. Het levert wel weer hele mooie plaatjes op. Zo het ochtendje zit er bijna op. Ik pak de fiets weer en ga terug fietsen naar huis. Via hetzelfde smalle pad ga ik terug. En daar maant een edelhert het andere edelhert om op te staan en in de benenwagen te gaan. Nou ik maak me ook uit de voeten en fiets lekker naar huis. Bedankt weer voor het lezen en kijken. Graag tot een volgend blogje.

Groetjes, Casper (leven-met)

There is no gallery selected or the gallery was deleted.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *