Lepelaarplassen patser

Maximumtemperatuur:    7 °C.
Minimumtemperatuur:    -4 °C.

17-02-2018

Lepelaarplassen patser:

Zaterdag ochtend pak ik de elektrische fiets en fiets ik lekker naar de Lepelaarplassen. Aangekomen bij de lepelaarhut zitten de goudvinken weer op mij te wachten dus maak ik snel een paar foto’s.

Helaas is het behoorlijk grijs vandaag maar ik ben in ieder geval even lekker er op uit. In de hut pak ik mijn spullen verder even uit en zie ik ook nog een paar nonnetjes. Twee mannetjes proberen een vrouwtje te versieren en wie gaat er winnen?

Ik loop nog even een keer naar buiten en naar de struik waar de goudvinken in zitten en maak nog een paar foto’s. De blauwe reigers hebben het weer druk vandaag en vliegen af en aan om hun bestelling hout op te halen. Uiteindelijk is er de derde mannelijke non, die zich in het versieren heeft gemoeid. En zoals zo vaak waar er twee vechten om een been loopt de derde er mee heen. Ook in dit geval.

En het ergste is ook nog dat hij gelijk twee vrouwelijke nonnetjes strikt. Ach ja doe maar, doop hem gelijk om tot patser van de Lepelaarplassen. Een grauwe gans komt even langs om het patser gedrag te controleren. Dan is het weer even tijd voor de blauwe reigers om hun tak sleepkunsten te vertonen. En zo vliegen ze af en aan. Dan land er een blauwe reiger aan de linker zijde van de hut tussen de bomen. Door alle takken heen kan ik nog net zien dat de blauwe reiger wat heen en weer trekt aan een tak. Om vervolgens tevoorschijn te komen met een boom.

Hij heeft hem aan het puntje van zijn snavel hangen en laat hem vallen. Dan bedenkt de reiger zich ineens hé had toch een tak in mijn snavel. De blauwe reiger keert resoluut om en probeert een bid vlucht te maken zoals een ijsvogel dat ook vaak doet. Hij schat zijn kansen in en duikt naar beneden.

De reiger probeert in zijn duik vlucht de tak mee te nemen maar hij wapperd een paar keer met zijn vleugels maar daar is de reiger eigenlijk niet op gebouwd.

De reiger valt pardoes in het water. Maar de reiger moet en zal deze duur betaalde tak van de bouwmarkt mee nemen.

Uiteindelijk druipt de reiger met een nat pak af en heeft de tak gewonnen. Maar wat was het leuk om dit te zien. En gelukkig heb ik dit ook nog vast kunnen leggen. Meneer patser komt nog even showen met zijn net versierde chickies. Maar een derde nonnetje vrouw komt in eens aangevlogen en komt even orde op zaken stellen.

Ze spreek haar man even toe en verjaagt even de andere dames. Nou ik weet wel wat hij vanavond niet krijgt. Ik heb het inmiddels een beetje koud gekregen en mijn spieren zijn aan het protesteren. Ik pak de spullen in en stap weer op de fiets. Ik ga even een stukje fietsen over het Lepelaarpad. Ook vandaag kom ik een paar mooi gekleurde sijsjes tegen en een boomkruiper.

Even verder kan ik ook nog een mooie knobbelzwaan platen. Bij de kijkschermen langs het lepelaarpad is het redelijk rustig. En wat er aan eenden liggen is helaas ver weg. Dus besluit ik om na een halfuurtje weer om te draaien en nog een keer langs de lepelaarhut te gaan. Onderweg nog even koe Hermien en Fransien aangesproken dat ze een beetje aan de kant moeten gaan.

En dat heeft gewerkt ik kan rustig passeren. Bij aankomst bij de hut is er weer een goudvink te vinden en vliegen de blauwe reigers nog steeds af en aan. Ook het echtpaar zwarte zwaan is weer van de partij en zijn in de verte te zien. En wat zwemt daar ineens ver op de hoek een echtpaar brilduiker.

Ik kon alleen het mannetje er een beetje op krijgen het vrouwtje was namelijk druk bezig om haar duikbril te zoeken. En vlak voor dat ik de camera wilde opruimen kon ik nog snel even een vuur goudhaantje op de geheugenkaart zetten. Nu tijd voor de middag medicatie en bak warme koffie en wat eten. Graag tot een volgend blogje.

Groetjes, Casper (leven-met)

There is no gallery selected or the gallery was deleted.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *