Oostvaardersplassen & Ganzen

Maximumtemperatuur:    8 °C.
Minimumtemperatuur:     1 °C.

07-03-2018

Oostvaardersplassen & Ganzen:

Woensdag ochtend ik de pak de fiets en ga naar…. De oostvaardersplassen. Zo even de hulp-boswachter naar school gebracht en inmiddels op de elektrische fiets, fietsend naar het Koopvaarderspad. Hier ga ik de fietsbrug over en pak het smalle pad naar het Natuurblevingcentrum De Oostvaarders. In de sloot naast het smalle pad staat meneer blauwe reiger te poseren.

En de blauwe reiger blijft inderdaad rustig staan. Beetje bij beetje kan ik steeds een stukje dichterbij komen. Wat een mooi veren kleed hebben ze nu toch met al die sierlijk sliertjes. Helaas zit bij aankomst bij het Natuurbelevingcentrum De Oostvaarders het verbindings hek ook dicht. Ik parkeer de fiets en ga lekker in het kraaien nest staan. Ik loop naar binnen en ga naar de tweede etage. Lekker hoog en alles lekker overzichtelijk. Maar wel koud zo boven in de nok. Ik zie de eerste kluten al weer rond scharrelen langs het eiland zou de lente er aan komen.

De eerste grauwe ganzen komen langs vliegen en die kan ik mooi op de plaat zetten. Op het andere eiland lopen twee scholeksters en die staan er ook even mooi op. Ook laten de scholeksters even later hun vlieg kunsten nog even aan mij zien.

En zo komen er allerlei gevogelte langs gevlogen en zo blijf ik een beetje bezig en warm. Dan komt er uit het niets een grote zilverreiger voorbij gevlogen. Snel even de camera instellen en schieten maar.

En zo kan ik heel wat leuke foto’s maken en een beetje spelen met de instellingen. Later komt ook nog een prachtig paartje nijlganzen aangevlogen. Door het kleine beetje zonlicht kleuren de veren prachtig op en zie je kleuren die je anders nooit ziet.

Zo heb het wel gehad hier zo vol in de wind. Ik pak de spullen en ga naar huis. Bij de fietsbrug kom ik nog even een leuke roodborst tegen die ik natuurlijk even in het geheugenkaartje zet.

Maar ook trekken twee meerkoeten mijn aandacht. Wat een lawaai maken ze. En daar gaat de gong en de eerste ronde is van start gegaan. Jeetje ik sta met open mond te kijken hoe de ene na de andere karatetrap er uit vliegt.

Niet normaal wat kunnen die vechten zeg. En af en toe grijpt de derde meerkoet als scheidsrechter even in en is het stil. De ronde miss komt even langs met een bordje nummer twee er op. En daar gaat de gong en hop de rivalen gaan weer te keer niet normaal.

Uiteindelijk wint er een van de meerkoeten en duwt hij hem zo onderwater. En blijft gewoon boven op hem zitten. Ik krijg het zo langzamerhand benauwd en vraag me toch af waar die ene meer koet is gebleven. Niet veel later vind ik hem uitgeput tussen het riet. Man man wat een vechters bazen. Ik heb de fiets weer gepakt en fiets buiten om. Ik maak mijn controle rondje langs het hek van het Oostvaardersbos. Zo kom ik de konikpaarden tegen met het eerste veulentje.

Ik blijf even op deze plek hangen en kijk goed naar de dieren. Een van de konikpaarden gaat lekker even rollebollen door het zand. De konikpaarden die ik vandaag gezien heb zien er allemaal goed uit. Ook komt er nog even een beer van een heckrund langs. Bij het heckrund is het duidelijk dat zij wat aan het interen is op haar vet reserves. Maar ze oogt fit en stapt stevig door. Uiteraard In My Opinion. En zo maak ik vandaag weer mijn rondje af. En fiets ik hierna lekker naar huis. Bedankt allemaal weer voor het lezen en kijken. Graag tot en volgend blogje.

Groetjes, Casper (leven-met)

There is no gallery selected or the gallery was deleted.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *