Oostvaardersbos & de buizerd

Maximumtemperatuur:   17  °C.
Minimumtemperatuur:    08  °C.

20-09-2017

Woensdagmiddag is de hulp-boswachter vrij van school en besluiten we om even een stukje door het Oostvaardersbos te gaan. Na dat we gegeten hebben pakken we de spullen en rijden we naar de parkeerplaats aan de Hugo de Vriesweg. Ik pak de scootmobiel uit de auto en we rijden naar het hekje om het Oostvaardersbos in te gaan. Zo er staan een paar fietsen hier hmm niet helemaal de bedoeling.

Maar gelukkig zijn ze niet verder het bos in gefietst. We rijden lekker over het bospad en toeren lekker een beetje rond. Helaas is het pad toch wat slechter geworden. En dat is niet verwonderlijk alles is nu een beetje aan het inzakken. En er is natuurlijk heel veel regen gevallen in de afgelopen periode. En de storm van 13-09-2017 heeft ook hier in het Oostvaardersbos goed huis gehouden. Wat een bomen zijn er weer om gegaan zeg.

En dit heeft Staatsbosbeheer natuurlijk ook netjes weer opgeruimd. En heeft men gebruikt als natuurlijke bescherming voor de jonge boompjes. Maar dat betekend ook dat het net aangelegde looppad toch behoorlijk belast is door de zware machines. En hier door is de fijne kiezellaag behoorlijk los komen te liggen. Ik zal dit ook nog even melden bij de boswachters van de Oostvaardersplassen.

Verder is het heerlijk in het Oostvaardersbos en heel in de verte zie ik een paar hindes lopen. Maar die hebben mij en de hulp-boswachter ook al gezien dus zijn ze snel weg gelopen. We zijn nu over de helft van het Oostvaardersbos en er vliegt een prachtige buizerd boven onze hoofden. Gelukkig heb ik de camera dichtbij en kan ik een paar mooie platen schieten.

We rijden nu omhoog naar het Jan van den Boschpad en rijden we via het fietspad weer terug. Aan de overkant staan een paar mooie groepjes edelherten in het Oostvaardersplassen gebied. En dat zet ik natuurlijk even op de foto.

Zo rijden we op ons gemak weer terug naar de auto. En gaan dan weer lekker naar huis. Het was een kort maar zeker een leuk rondje. Graag tot een volgend blogje.

Groetjes, Casper (leven-met)

There is no gallery selected or the gallery was deleted.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *