Baardman & tapuit Oostvaardersplassen

Maximumtemperatuur:   19  °C.
Minimumtemperatuur:    05  °C.

22-09-2017

Vrijdag ochtend het wordt vandaag een elektrisch fiets dagje vandaag. Ik heb eerst even een ontbijtje tot mij genomen en de medicatie in genomen. Spullen zijn gepakt en de fiets staat klaar. Ik ga via het Seizoenenpad en het Junipad naar de Oostvaardersplassen. Bij het Pirellipad ga ik met de fietsbrug over de buitenring en fiets ik de Oostvaardersplassen binnen. Eerst ga ik even kijken bij het Jan van den Bosch uitkijkpunt. Het is een beetje grijs vandaag en heel af en toe komt het zonnetje er een beetje door. Het is zeker niet koud vandaag ik doe zelfs mijn dikke jas even uit. Een mooie blauwe reiger staat lekker in de zonnen stralen een beetje mooi te zijn.

Er hangt ook nog wat mist en dat is goed te zien op de foto van het Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders. Wel heel mooi moet ik zeggen.

Zo doe mijn jas weer aan en ga verder richting de Oostvaardersdijk fietsen. Ik stop even bij het Kiekendief uitkijkpunt. Hé hoor ik daar allemaal belletjes. Ja ik hoor de baardmannetjes maar ik kan ze niet ontdekken helaas. Maar een hele mooie tapuit verwelkomt mij op het bankje. Verbaasd kijk ik de tapuit aan maar ze blijft zitten. Hmm dan toch maar de camera er voorzichtig bij pakken. En wat denk je… Gelukkig blijft de tapuit heerlijk zitten en kan ik heel wat foto’s maken.

Wat een mooi vogeltje is het eigenlijk. De baardmannetjes laten zich niet zien en neem ik afscheid van de mooie tapuit. Ik stap op de fiets en fiets verder naar de Oostvaardersdijk. Bij de lepelaar uitkijkpunt stop ik ook nog even en ga even rustig bij de picknick tafel zitten. Na een poosje besluit ik om weer terug te fietsen. Onderweg kan ik nog een paar mooie foto’s maken. Op de landtong in de Oostvaardersplassen steken nog twee hindes over. En vlak bij het fiets pad in de Oostvaardersplassen zit een mooie slobeend zich te poetsen. Ook stop ik weer even bij de kiekendief uitkijkpunt. En zit de tapuit weer of nog steeds op mij te wachten. Ik loop wat dichterbij en ook nu kan ik weer een mooie serie maken.

Ik neem plaats aan de picknick tafel en dan vliegt de tapuit op. Hmm de tapuit vliegt richting mijn fiets en ja ooh jammer de tapuit wilde op mijn foto tas gaan zitten maar bedacht zich toch. Maar daar zijn de baardmannetjes ze zijn over en weer aan het bellen met elkaar en komen steeds wat dichterbij. Baardmans belt mij even dat ik wat dichterbij mag komen om zo van zijn familie wat foto’s te maken.

En onder het toeziend oog van de baas van de baardmannetjes schuif ik heel langzaam wat dichterbij. Gelukkig het zonnetje komt een beetje door. En kan ik zo mooi een paar plaatjes schieten. De tijd vliegt voorbij met deze mooie baardmannetjes.

En dan zijn ze plotseling gevlogen vermoedelijk ergens van geschrokken. De tapuit komt ook nog even gedag zeggen en dan stap ik weer op de elektrische fiets. Ik fiets nu weer naar de Jan van den Boschheuvel. Daar kom ik een bekende tegen en dat is Frank een collega spotter van de groep natuurwaarnemers Flevoland. Ook hier vliegen de baardmannetjes in grote getale langs en soms landen ze vlakbij in de struiken. We kletsen samen wat en houden alles in de gaten. Een groep baardmannen landen voor de uitkijkheuvel in de struiken.

En een baardman klimt wat omhoog. Die kunnen we mooi zien. Dan vliegen ze op en Bam! Ik roep hé die boomvalk heeft een baardman te pakken. Snel de camera er bij en klikken maar. Helaas zijn ze niet super scherp en moest ik ook tegen het licht in fotograferen. En alles gaat werkelijk in secondes zo snel.

Maar wat een ervaring om dit te mogen zien uiteraard jammer voor de baardman. Na nog wat gekletst te hebben zeggen we elkaar gedag. Ik ga nog even met de fiets richting het Frans Vera uitkijkpunt. En ik ga kijken bij de nieuwe uitkijk berg in het kotterbos. Tja je kan dit geen heuvel meer noemen. wat een berg is hier neer gelegd zeg.

En wat een uitzicht super mooi. Vanaf dit punt maak ik nog wat mooie overzicht foto’s van de evenaar in Almere-Buiten. En nog wat van het uitzicht vanaf de berg.

Daarna fiets ik rustig aan weer naar huis en is deze ochtend weer voorbij. Nog even de kunstwerken van hout op de foto zetten bij het Oostvaardersbos.

Leuk de houten beesten op de route van het kabouterpad. Dank voor het kijken en lezen graag tot een volgend blogje.

Groetjes, Casper (leven-met)

There is no gallery selected or the gallery was deleted.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

security check *