Oostvaardersveld na een weekje afwezigheid

Maximumtemperatuur:   14  °C.
Minimumtemperatuur:    10  °C.

14-09-2017

Na een weekje plat te hebben gelegen met hoge koorts ben ik vandaag voor het eerst weer buiten. Zo dat is wel lekker hoor. Nu eerst even de hulp-boswachter naar school brengen. En dan rijd ik gelijk door naar het Oostvaardersveld. Via de Trekweg en de Praamweg kom ik bij de bestemming aan. Ik parkeer de auto bij de Kleine Praambult. Ik pak de scootmobiel en cruise door het Praambos. Dit keer steek ik gelijk over de praamweg om naar de poelruiterhut te gaan. Eenmaal in de hut aangekomen is een aalscholver lekker bezig om zijn visje te bestellen.

Hij vangt wel wat maar is tot op heden mij te snel af, misschien heb ik straks meer geluk. Een mooi groepje grote zilverreigers komen rechts achter de rietkraag vandaan. Ik zet ze op de foto maar het is wel tegen het felle licht in.

Een ijsvogel komt aangevlogen met een behoorlijke vis in zijn bek. Jammer genoeg gaat de ijsvogel links op de hoek zitten tussen het riet. Maar toch mooi om op de foto te zetten.

Een prachtige knobbel zwaan komt langs gevlogen die zet ik natuurlijk even op de geheugenkaart. En dan zwemt er ook nog even een zomertaling langs, nou ja het is bijna herfst.

 

Hebben we geen herfst taling? Ik pak de spullen en ga nog even kijken bij de oeverloperhut. Bij de oeverloperhut staat een kleine zilverreiger. Na 10 minuutjes ga ik lekker naar de auto. En rij ik lekker naar huis. Onderweg kom ik nog een boomreiger tegen die ik even mooi op de foto zet. Graag tot een volgend blogje.

Groetjes, Casper (leven-met)

There is no gallery selected or the gallery was deleted.

One thought on “Oostvaardersveld na een weekje afwezigheid

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *