Natuurpark Lelystad en hun nieuwe aanwinsten

Maximumtemperatuur:     12  °C.
Minimumtemperatuur:        0  °C.

24-03-2018

Natuurpark Lelystad en hun nieuwe aanwinsten:

Zaterdag ochtend ga ik samen met de hulp-boswachter op stap. De hulp-boswachter weet alleen nog niet waar naar toe. Dus heb ik de spullen gepakt en de fiets op de auto gezet. Ook de hulp-boswachter haar fiets ligt in de auto. Das toch wel vreemd waar gaan we naar toe papa. Dat zie je wel kanjer. En zo beginnen we onze tour in de auto richting Lelystad. En hoe meer we in de buurt komen wordt ze steeds zenuwachtiger. Maar dan valt het muntje gaan we naar natuurpark. Ja zeg ik we gaan naar Natuurpark Lelystad en daar mag je lekker zelf fietsen. Ze is door het dolle heen. We draaien de parkeerplaats op en ik parkeer de auto. We halen de spullen uit de auto en dan fietsen we er op los. Ze fietst eigenlijk voor het eerst helemaal zelf maar het gaat heel goed.

Of moet ik er straks tussen de moeflon schapen vandaan halen. We beginnen even bij het begin we worden onthaald door een wilde zwaan.

En de otters nee die zijn helaas niet thuis in de ochtend. En zo fietsen we langs het eland verblijf naar de edelherten en moeflon schapen. Wel spotten we een paar elanden die nog een beetje moe zijn.

Zoals de hulp-boswachter dat even uitlegt aan haar papa. We fietsen samen verder en gaan over het wildrooster bij de edelherten. En de edelherten staan lekker te grazen wel wat ver weg maar toch leuk zichtbaar.

De ooievaar knipoogt even naar de hulp-boswachter en ze roept kijk papa de ooievaars zijn er ook weer. Zet je ze wel even op de foto? Natuurlijk hulp-boswachter. Dan komen we bij de moeflon schapen en wat zien we daar. Hé daar lopen kleintjes. De moeders hebben ons ook gezien en smeren hem met de kleintje het hoge riet in. Gelukkig blijven twee kleintjes een beetje treuzelen waardoor ik toch even een aantal foto’s kan maken.

En ook nog een kort filmpje. Dan fietsen we door en komen via het bruggetje bij het wildrooster. Ik besluit om via de buiten kant langs de moeflon schapen en edelherten terug te fietsen naar de auto. Want die hulpboswachter wordt wel al een beetje moe. Ja ze heeft ook van die korte beentjes hè. Bij de auto stoppen we de hulp-boswachter haar fiets in de auto en monteer ik nog even de kinderstoel op mijn fiets. En zo gaan we samen nog even een rondje tegen de klok in maken. En komen dan als eerste uit bij de wisenten.

Wauw ze liggen allemaal bij elkaar en zo kunnen we heel wat leuke foto’s maken. De hulp-boswachter gaat even lekker op het bankje zitten met een pakje drinken. Hierna gaan we nog even kijken of we de przewalskipaarden kunnen vinden. Vinden doen we ze maar ze staan midden op de vlakte. Dan gaan we nog even bij de wilde zwijnen kijken en komen we langs de bewaking die ons eerst even controleert. Uiteindelijk mogen we verder van Alie bewaking.

Voordat we het weggetje inslaan waar de wilde zwijnen staan. Komen we eerst nog langs de Pater Davidsherten. Dan stappen we op en gaan bij de zwijnen kijken. Wat een lekkere monsters zijn toch. En zo blijven we even staan kijken. Op het moment dat we weg willen rijden attendeerde een wandelaarster er nog even op dat verder op langs het pad kleine zwijntjes zijn. We bedanken haar en gaan nog even kijken. De hulp-boswachter springt van de fiets af en roept ooooh papa kijk wat schattig allemaal kleintjes.

En inderdaad moeder zwijn heeft een nestje gebouwd en daar ligt ze samen met de kleintjes (Frislingen) in het nestje. We maken een paar foto’s en ik kan nog net een van de kleintjes er leuk op zetten. Voordat moeder ze allemaal lekker onder haar buik verstopt. Zo dan gaan we naar de uitgang en mag de hulp-boswachter nog even spelen in de nieuwe speeltuin die is aangelegd. En zo zit ons ochtendje er al weer op.

Groetjes, Casper (leven-met)

There is no gallery selected or the gallery was deleted.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

security check *