Lepelaarplassen en de parende reigers

Maximumtemperatuur:     7  °C.
Minimumtemperatuur:     -1  °C.

21-03-2018

Lepelaarplassen en de parende reigers:

Woensdag ochtend de zon schijnt en ik sta te popelen om naar buiten te gaan. Eerst even eten en de ochtend medicatie en dan in de auto en fiets achterop. Richting de Lepelaarplassen. Door de actievoerders zijn alle hekken van het Oostvaardersplassen gebied tot nader orde gesloten. En is het dus alleen mogelijk om langs het hek te fietsen. Niet dat ik dat vervelend vind, maar wat ik wel vervelend vind is dat je altijd door een paar actievoerders aangesproken nou ja meer uitgeblaft wordt dat je foto’s staat te nemen. Of in een eindeloze discussie moet gaan en er heeft maar een iemand gelijk en dat zijn de actievoerders. Ik blijf het zeggen een raar volk die actievoerders. Normen en waarden pff die zijn ze vergeten. Maar goed ik ben lekker onderweg naar de lepelaarplassen en pak daar de fiets en fiets heerlijk het trekvogelpad af. En bij binnen komst in de lepelaarhut is de tafeleend degene die in het zonnetje gezet wordt.

Wat een prachtige kleuren en dat veren pakket ja die blijft mooi glanzen van al die modder baden die die neemt. Ook zijn de blauwe reigers druk bezig ja en niet met takken dit keer. Er moet tenslotte ook voor nageslacht gezorgd worden. Dus hoppa aan de bak.

De kuifeendjes zwemmen ook vrolijk langs en rond de lepelaarhut. Ik ga even het lepelaarpad op fietsen om even te kijken of ik daar wat meer kan zien. Een van de koeien ligt als een diva te zonnen langs het pad.

En verblikt of verbloost niet tijdens het langs rijden. Even verder spot ik een hele licht gekleurde nijlgans die ik natuurlijk even op de foto zet.

Nog even snel een vinkje vast leggen die even verderop op de grond is geland. En dan weer door met fietsen. Dan zie ik ook nog een paartje nonnetje. Stil loop ik naar een boom om van achter de boom foto’s te maken. Ze hebben het gewoon al weer door maar kan toch een paar mooie platen schieten van de nonnetjes.

De fiets weer gestart en op naar het eerste uitkijk scherm aan het lepelaarpad. Daar aangekomen kan ik nog net een mooie heggenmus vast leggen. Deze heggenmus zingt er in ieder geval op los voor hem is de lente begonnen. Ik fiets nu nog even door naar het kiekendief hutje. Daar zijn weer genoeg kuifeendjes te vinden.

En het mooie roodborstje wat al de hele tijd in de struiken zit te zingen. Dan hoor ik een hoop kabaal achter mij en komen er twee grauwe ganzen aangevlogen. Vanaf de landtong in de Noorderplassen zijn ze opgestegen en komen deze kant op. Ze vliegen zowat in de lens.

Ook een schotse hooglander is nog net door het riet te zien op de landtong. Even later komt er een wandel groep over de landtong aangelopen, tja en daarom kwamen de ganzen deze kant opgevlogen. Ik pak de fiets weer en ga terug fietsen. In de Noorderplassen langs het lepelaarpad zie ik twee futen. Ik stop even en wacht even of ze een salsa dans gaan maken.

En niet veel later komen ze terug met hun versieringen in hun bek en dansen er lustig op los. Helaas wel wat ver weg maar toch zichtbaar. Ook nu komen er weer wat ganzen en eenden van af de landtong aangevlogen omdat daar de wandelaars aankomen. Zo het is nu genoeg ik fiets in een keer terug naar de auto en ga lekker naar huis. Bij de auto alles weer opgeladen en ingepakt en vertrek ik via de oostvaardersdijk naar huis. Hé wat ziet mijn oog een piratenschip op het marker meer nou die moet ik echt even op de foto zetten.

Ik stop even bij de parkeerplaats op de oostvaardersdijk en pak de camera en maak de foto’s. Zo nu is het dan echt op, de energie tank is leeg en de benen en knieën doen echt heel veel pijn. op naar huis en even lang gestrekt op de bank. Bedankt voor het kijken en lezen. Graag tot een volgend blogje.

Groetjes, Casper (leven-met)

There is no gallery selected or the gallery was deleted.

One thought on “Lepelaarplassen en de parende reigers

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

security check *