Lockdown Spanje

Maximumtemperatuur:      24  °C.
Minimumtemperatuur:       18  °C.

13-03-2020

Lockdown Spanje:

Na het nieuws van gister lijkt het er op dat Spanje in lockdown gaat, mij is het nog niet helemaal duidelijk wanneer maar er wordt flink gespeculeerd door de mensen hier in Spanje. Om toch even de spanning er af te halen, pak ik de fiets en ga ik even naar het huis van mijn ouders.

Om te kijken of daar alles oké is. Zij zijn immers al weer een weekje in Nederland. Hier is alles oké en ga ik lekker verder fietsen. Ik neem nu de achtertuin vlak bij het huis van mijn ouders en fiets zo de rimboe in. Ook hier is er van alles te zien, er is wel veel klim werk vandaag met de fiets.

Maar het is weer prachtig, maar wat in een rare tijd leven we. Het Corona virus ligt om de hoek. Ik probeer het van me af te zetten en lekker te fietsen en plaatjes te schieten. En zo kom je weer een verlate woning tegen die ik natuurlijk ook even stiekem van binnen bekijk.

De camera schiet de geheugenkaart weer lekker vol. Ik pak de spullen weer en vertrek door de bergen met prachtige uitzichten.

En zo fiets ik bergje op en af in deze prachtige omgeving. Inmiddels ben ik boven op de berg en vindt ik zowaar een tweede verlaten huis. Ik maak er even een foto van.

Moet nu wel even kijken of ik een pad kan vinden zodat ik dichterbij kan komen. Om dan ook hier nog wat plaatjes te schieten.

Aangekomen bij het huis neem ik ook even rust en ga ik even in de schaduw zitten. Om ook hier even te genieten van de omgeving. Dan de spullen pakken en weer snel naar huis. Bij thuis komst is het hoge woord er uit van de Spaanse regering, Spanje gaat in Lockdown.

Tja en nu, ik lees de nieuws berichten grondig door en ik kan niet anders zeggen maar Spanje gaat op slot. Niet fietsen en niet rijden met de auto. Je mag alleen nog op de openbare weg om een boodschapje te doen. Ook al het lucht verkeer gaat op slot. Na twee dagen regel werk, lukt het me om om een vlucht terug te krijgen naar Nederland. En vlieg ik op 20 maart terug. Dus nog even een weekje door bijten in een volledig lockdown.

Gelukkig heb ik genoeg boodschappen in huis om het nog een weekje uit te houden. Want ook hier slaat de paniek toe en zijn de super markten leeg geroofd. Tijdens mijn rit naar het vliegveld is het best spannend er is een hoop politie macht aanwezig. En diverse auto’s worden van de snelweg gehaald om te kijken waarom je in de auto zit. Gelukkig kom ik zonder aangehouden te worden op het vliegveld. Nu hop snel naar Nederland. Hopelijk tot snel in het volgend blogje. Denk aan elkaar en blijf gezond.

Groetjes Casper, (leven-met)

There is no gallery selected or the gallery was deleted.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

security check *