Kuifleeuwerik en de Kuifkoekoek

Maximumtemperatuur:      24  °C.
Minimumtemperatuur:       18  °C.

11-03-2020

Kuifleeuwerik en de Kuifkoekoek:

Zo ik besluit om vandaag even een verkenning fiets tocht te maken. Om zo hopelijk weer wat mooie plekjes te kunnen toevoegen op het lijstje. De fiets neem ik even mee in de auto en rij eerst even naar de overkant van de weg. Oversteken op deze weg met de fiets is levens gevaarlijk. Dus veilig het fietsje achter in, en met de auto naar de overkant. Even een mooi plekje uit zoeken om te parkeren en ja die zijn er genoeg mooie plekjes. Zo ik parkeer de auto, en pak de fiets uit de achterbak.

En dan fiets ik inmiddels over prachtige onverharde paden waar je over de uitgestrekte vlaktes kan kijken. Daar maak ik natuurlijk mooie plaatjes van. En zo nu en dan kan je afdwalen door de wildernis. En kom je zomaar een verlaten huis tegen. Wat dan altijd weer spannend is vindt ik.

Snel de fiets neer zetten en even wat plaatjes schieten, en ook even binnen spieken. Vlak bij dit huis is een prachtige grote en oude olijfboom die tussen allemaal paarse bloemetjes staat. Wat een plaatje vind ik zelf.

Zo nu weer op de fiets en verder speuren. En zo kom ik weer verder en is er weer wat anders te zien. Zo volg ik al een aantal minuten een kuifleeuwerik in de hoop dat hij nou eens een keer blijft zitten voor een foto.

Uiteindelijk lukt dat, eerst gaat de kuifleeuwerik op een struik zitten. En kan ik hem mooi op de geheugenkaart vast leggen. Maar even later zoekt de kuifleeuwerik toch een beter plekje uit en kan ik sluipend iets dichterbij komen. Ik durf niet verder te sluipen dus laat ik de camera maar even ratelen.

En wat een plaatje is het geworden. Ja ja je eigen werk is altijd het mooist. Zo die heb ik weer in de broek zak. Even een fles water naar binnen werken. Want het is hart werken hoor dat fietsen en fotograferen in de zon. Het is tijd om richting de auto te fietsen dus pak ik de spullen weer en ga weer op weg. Onderweg nog even een mooie kleine torenvalk vast leggen. En even op de film locatie kijken, van de film Megan Leavey. Dat is opgenomen op een stuk grond van hele goede vrienden van mij.

En als verrassing vlak bij de auto ook nog een kuifkoekoek.

Het moet niet gekker worden. Al met Al weer een heerlijk dag geweest in deze lastige corona tijd. Ik rij het laatste stukje weer met de auto en ga thuis het corona nieuws volgen. Zowel het Nederlandse nieuws als het Spaanse nieuws houd ik goed in de gaten. Graag tot een volgend blogje en houd je sterk en gezond.

Groetjes, Casper (leven-met)

There is no gallery selected or the gallery was deleted.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *