Konikpaarden Oostvaardersplassen.

Maximumtemperatuur:    7  °C.
Minimumtemperatuur:     2  °C.

30-01-2018*

Konikpaarden Oostvaardersplassen

Dinsdag middag, na een geweldig leuk en interessante ochtend in de poelruiterhut met omroep Flevoland & collega spotters Herman, J-P, Frank, en Boswachter Mikal en niet te vergeten ik was er natuurlijk ook. Is het inmiddels al weer middag geworden, en weet je, het zonnetje schijnt nog steeds. Ik kan het dan ook niet laten om na een broodje gegeten te hebben en de middag medicatie genomen te hebben, de elektrische fiets te pakken en richting het Oostvaardersplassen gebied te gaan. Ik fiets inmiddels via het Seizoenepad, Junipad, en het Pirellipad naar het Koopvaarderspad. Via het Koopvaarderspad fiets ik de fietsbrug over en fiets ik over het Jan van den Boschpad naar het Frans-Vera pad. Ik zet de fiets neer bij het Frans-Vera pad tegen het hekje en loop naar mijn vaste plekje op het pad. De konikpaarden en de edelherten staan hier lekker te grazen en kan ik even mooi observeren en op de foto zetten.

Ook de boswachter maakt zijn ronde door de Oostvaardersplassen. En is inmiddels ook de vos op onderzoek uit. Een van de edelherten kijkt de vos nog even goed aan zo van wel even doorlopen vriend.

Ver in de hoek liggen twee mooie wilde zwanen in het water. Ze blijven helaas ver in de hoek dobberen maar zet ze wel even op de foto.

Ik loop weer rustig naar mijn eigen wilde zwaan en start het systeem weer op. Volgens het beeldscherm mag ik weer opstappen en fietsen. Ik fiets naar het Frans-Vera uitkijkpunt. Ik ben nog geen 250 meter verder of een grote groep met edelherten staan naast het fietspad te grazen. Ik stap natuurlijk even af en zet dit zootje schorem even op de foto.

Lekker fel tegen het licht in maar het resultaat is toch wel leuk geworden. Vanaf het Frans-Vera uitkijkpunt heb ik weer goed zicht over de vlakte. Een paar konikpaarden komen langzaam deze kant op en laten zich uiteindelijk heel mooi vast leggen.

Ik tuur nog even over de vlakte en vraag mezelf dan wel eens af waarom mensen zo negatief over de Oostvaardersplassen zijn. Iedereen mag natuurlijk zijn mening hebben over de Oostvaardersplassen. Maar begrijp niet waarom er een grote groep is die zich altijd zo negatief over de Oostvaardersplassen uitlaat. Als we kijken naar bijvoorbeeld de Veluwe en het Awd waar ook gewoon even een paar duizend dieren worden afgeschoten. Hoor je erg weinig over deze twee gebieden. Dat is in my opinion. Maar goed ik ga weer even geniet van de Oostvaardersplassen. Het is lekker helder en zelfs het uitkijkpunt de Grote praambult is vanaf hier goed te zien.

Een grauwe gans komt even als een straaljager piloot aangevlogen. En kan ik deze leuk op de foto zetten. Ik geniet nog even van het uitzicht en zet de konikpaarden nog even lekker op de foto. Zo ik pak de spullen weer bij elkaar en ga weer op de fiets. Onderweg kom ik mijn groepje edelherten nog even tegen. En zo maak ik ook vanmiddag weer heel wat leuke plaatjes. Op deze toch wel mooie dag. Bij thuiskomst wordt ik nog even getrakteerd op een prachtige zonsondergang in de voortuin en later op de avond nog even een bijna volle maan in de achtertuin.

Bedankt voor het lezen en kijken.

Groetjes, Casper (leven-met)

There is no gallery selected or the gallery was deleted.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *