Konikpaarden in het Oostvaardersveld

Maximumtemperatuur:  -1  °C.
Minimumtemperatuur:  -4  °C.

10-02-2017

Vrijdag ochtend kan ik nog even op stap of het heel verstandig is na de dag van gister dat zullen we zien. Ik pak mijn spullen bij elkaar en rij eerst naar de grote Praambult. Hier staan een aantal edelherten te grazen. Ook de langs razende trein zet ik even op de foto.

Ik stap weer snel in de auto wat is het toch koud. Ik rij verder op de praamweg en stop even bij de oeverloperhut. Ik kijk even en besluit om dan even uit te stappen en er naar toe te lopen. En was het gister nog helemaal open is nu toch echt het water bevroren.

Ik zie dat de konikpaarden aan het begin van de praamweg staan in het Oostvaardersveld. Ik ga snel weer naar de auto en rijd de richting op van de konikpaarden. Hier parkeer ik de auto en loop door het hekje heen. Een paar grote passen neem ik en dan sta ik bij de konikpaarden. De konikpaarden staan her en der verspreid over het Oostvaardersveld en ze zijn aan het grazen. Ook de kleine kanjers van de groep zijn lekker aanwezig.

De brutaalste kleine konik komt op mij af gelopen maar ik doe dan toch maar even een paar passen achter uit. Ook van af de rechterkant komt een groepje konikpaarden wat over het looppad heen wil. Dan gaat die kleine kanjer even een knuffel halen bij moeder konik.

Ook een wat ouder nichtje komt er even gezellig bij. Hé en dat is dan wel weer gezellig kunnen ze samen even lekker stoeien en dat gebeurt dan ook. Hier en daar een beetje duwen en wat bijt werk. Wat een doerakken zijn het toch.

Ook twee grote konikpaarden hebben het een beetje in hun bol gekregen en zijn aan het boxen met elkaar. Een van de andere konikpaarden heeft het even gezien en doet even een power nappie. Inmiddels hoor ik een grote groep met mensen aankomen die nu ook door het hekje van de praamweg komen. Het is een foto cursus en of wandeling denk ik. Ik hoor de cursus leider nog zeggen dames en heren we moeten minimaal 25 meter afstand bewaren met de konikpaarden, maar dat zal waarschijnlijk niet lukken. Inmiddels lopen ze voor mijn beeld langs en verspreiden zich. Ik loop zelf naar het hek toe om weer lekker naar de auto te gaan ik heb het erg koud gekregen. Ik kijk toch nog even achter om en zie de diverse cursisten tussen de konikpaarden staan. Hier kan je dan nog vraag tekens bij zetten. Maar als ik de cursisten dan met hun 70/200 mm lens tot op een halve meter een konikpaard zien benaderen om een mooi portret foto te kunnen maken, dat gaat me dan iets te ver. Ik zal dit ook melden bij de boswachters van Staatsbosbeheer. Ik stap in de auto en heb helaas weer heel veel last van mijn spieren. En wordt het tijd om richting huis te gaan.

Dan zie ik nog net even de blauwe kiekendief langs vliegen en snel even klik klik. Nu onderweg naar huis in de warme auto. Nog even bij het Kotterbos neuzen en even een paar edelherten vast leggen hierna uitgeput en met behoorlijk wat pijn naar huis. Ik ben dood op en ga maar even lang uit op de bank. Gelukkig gaat vandaag niet helemaal het licht uit. Maar heel gezond kan dit niet zijn. Graag tot een volgend blogje.

Groetjes, Casper ( Leven-Met )

There is no gallery selected or the gallery was deleted.

One thought on “Konikpaarden in het Oostvaardersveld

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *