Konikpaarden boxen en worstelen:

Maximumtemperatuur:      7  °C.
Minimumtemperatuur:       1  °C.

19-11-2018

Konikpaarden boxen en worstelen:

Even op de elektrische fiets vanmorgen naar de oostvaardersplassen. En wat staat er een vieze koude wind zeg niet normaal. Ik heb me goed aangekleed maar die wind blaast overal door heen. Maar laat me zelf niet kennen natuurlijk. Via het Seizoenenpad het Junipad en uiteindelijke het Pirellipad ga ik de Koopvaardersbrug over en fiets ik het Oostvaardersplassen gebied in. Ik ga eerst even kijken bij het Jan van den Bosch uitkijk punt.

En rechts hiervan staan de konikpaarden op de vlakte. Even een paar foto’s nemen en dan loop ik via jan van den Bosch pad naar het toegangs hek toe in de oostvaardersplassen. Bij het hek ga ik even op mijn gemak staan fotograferen nou ja gemak. Je waait zowat uit je hemt hier en het is beren koud. Maar ik maak toch een hoop foto’s van de konikpaarden.

Ze staan heerlijk te grazen en sommige hebben het op hun heupen en staan lekker te bekvechten. Nou het is letterlijk uitwaaien op deze plek. Een stel blauwereigers hebben het ook in hun hoofd en gaan achter elkaar aan super leuk om te zien drift kikkers uh reigers bedoel ik.

Een van de konikpaarden pakt zijn kroost even in zijn lurven en lijkt hem al briesend toe te spreken. De volledige pers is ook aanwezig en vliegt tussen de konikpaarden door om het laatste nieuws op te vangen.

En om dit dan zo snel mogelijk naar de spreeuwen krant te brengen. Het is een lekkere drukte en er wordt heel wat af gekibbeld. En er is van alles te zien. Hier en daar een box wedstrijdje en een worstel festijn. En dan is er gelukkig ook altijd weer de verzoening.

Ook nu nadat de wedstrijden zijn afgelopen vliegen onze razende reporters heen en weer. Tja we willen natuurlijk niks missen. Meneer hoofd agent komt even langs om even orde op zaken te stellen. Hij heeft gelukkig zijn blauwe uniform al aan en komt met een noodgang in glijvlucht aangevlogen.

Hij spreekt de vliegende reporters even aan en de rust is gelukkig weder gekeerd. Zo ik loop terug naar de fiets en ga lekker even een stukje fietsen en ga naar het lepelaar uitkijk punt dat is vlak tegen de oostvaardersdijk aan. Onderweg is het stil en koud maar bij aankomst op het lepelaar punt vliegen er een heleboel slobeenden de lucht in. En dat is altijd mooi om te zien. Verder is het heel stil maar wel lekker om uit te waaien vandaag. Ik pak de fiets weer en fiets terug op naar het Frans Vera uitkijkpunt. Onderweg kom ik nog een mooie Grote zilverreiger tegen die ik even op de geheugenkaart zet.

Ver op de vlakte zie ik uiteindelijk wat mooie edelherten  waar ik even naar sta te kijken. Ik ben op het Frans Vera uitkijkpunt aangekomen en ver op de vlakte staan de heckrunderen en vliegt er weer heel wat langs. Ik ga nog even naar mijn Favoriete plekje op het Frans Vera pad om daar het een en ander vliegend vast te leggen. Een paar mooie grote zaagbekken komen langs geschoten en hoop ik dat ik ze netjes heb kunnen platen. De wind waait hier enorm en het is niet eenvoudig om met de grote lens te fotograferen. Volgens mij is er een vos bezig om een hol te maken bij een van de zandbanken. En staat de Nijl politie de boel in de gaten te houden.

Nog even wat foto’s maken en dan snel op de fiets naar huis. Warme koffie zal er wel ingaan. Bedankt voor het kijken en lezen. Graag tot een volgend blogje.

Groetjes, Casper (leven-met)

There is no gallery selected or the gallery was deleted.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *