Kleine zilverreiger Lepelaarplassen

Maximumtemperatuur:     31  °C.
Minimumtemperatuur:      12  °C.

 13-08-2022

Kleine zilverreiger Lepelaarplassen:

Zaterdag even op pad met de fiets, naar de Lepelaarplassen en de Lepelaarhut. En zo was ik om 08:15 al lekker in de hut aanwezig en kwamen de eerste vogels al voorbij. De tafel eend wilde graag als eerste op de foto.

En in de verte vloog de purperreiger voorbij.

Ik hoopte natuurlijk dat de purperreiger nog even dichterbij zou komen. Helaas dat gebeurde vandaag niet. De grote zilverreiger en de blauwereiger wilde wel wat dichterbij komen dus die werden dan ook vakkundig op de geheugenkaart gezet.

Het bolletje wol is er ook weer de (dodaars). En ik hoorde de blauwe flits, Ja en daar is de ijsvogel.

De ijsvogel blijft vandaag wat langer zitten en zo kan ik leuk een aantal foto’s maken van deze bijzondere vogel. De aalscholvers zijn er natuurlijk ook. Vaak in grote getalen op en bij het eerste eiland. Zo nu en dan komen er een paar naar de hut. En springen zij op een van de takken die bij de hut in het water staan.

Om zo zich even lekker op te warmen, en hun veren pakket te drogen c.q. te verzorgen natuurlijk. En een landende aalscholver is ook altijd leuk om vast te leggen.

Ook een Vlaamse gaai vliegt nog even langs, die kan ik nog net even op de foto zetten.

En dan ook nog even een mooie kleine zilverreiger vast leggen, in vlucht.

Zo vliegt de tijd weer voorbij en is het tijd om naar de boterham en medicatie te gaan. Bedankt weer voor het lezen en kijken naar de plaatje. Graag tot een volgend blogje.

Groetjes, Casper (leven-met)

There is no gallery selected or the gallery was deleted.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *