Flamingo Oostvaardersplassen

Maximumtemperatuur:     30  °C.
Minimumtemperatuur:      15  °C.

 11-08-2022

Flamingo Oostvaardersplassen:

Al een aantal dagen zag ik de berichten voorbij komen van een flamingo en een slangenarend. Zal ik dan toch even gaan spieken zij ik tegen mij zelf. Tja en dat is precies wat ik gedaan heb. Hup in de auto en naar het Oostvaardersveld en de Oostvaardersplassen. Aangekomen op de praamweg zet ik de auto langs de kant en loop ik gelijk naar de poelruiterhut in de hoop de slangenarend te zien. Blijft natuurlijk een gok natuur kan je niet dwingen!  In de hut zie ik weer een hoop bekende Cor, Wim, J-p, Marjan, en nog een aantal anderen. Tja geen slangenarend te zien natuurlijk, maar we kletsen even en dat is ook gezellig. Dan toch uit het niets komt de slangenarend aangevlogen.

En ja die gaat dan toch echt even de camera in. Zo die heb ik en ik kan het op mijn lijstje afvinken. Op naar de flamingo zeg ik. Dus zeg ik een ieder weer even gedag en ga ik nog even mijn geluk bij de flamingo proberen. Inmiddels aangekomen bij het pad van de grauwe gans, spullen uit de auto en hobbelen maar. En zo zie ik nog even een mooie libelle voordat ik bij de grauwe gans hut ben.

Bij de grauwegans hut is het stil en er is één iemand aanwezig in de hut. Ik pak de camera en speur de vogels af op en in het water.

Ja daar staat toch echt de flamingo. Wat leuk zeg wilde ik aldoor al de flamingo’s in Spanje vast leggen, (wat nog niet gelukt is ) staat er hier in de Oostvaardersplassen een voor mijn neus. Zo dat was even gaaf er vliegen heel wat flamingo’s de camera in.

Ook een leuk stelletje witgatjes mag niet ontbreken.

In de struiken achter de hut zie ik steeds wat heen en weer springen. En zo zie ik de rietzanger net tussen de blaadjes door altijd leuk.

Een jonge kwikstaart mag ook niet ontbreken.

En de mooie jonge tjiftjaf ook nog kunnen vast leggen.

En de kleine karekiet kwam ook nog even voorbij.

Bij de flamingo staat ook nog een groepje lepelaars. Een van de lepelaars springt op en vliegt mijn kant op. Deze kan ik heel mooi vliegend vast leggen al zeg ik het zelf.

Ik pak de spullen en ga weer naar de auto onderweg kom ik nog even de tjiftjaf tegen die het een beetje warm heeft.

Bedankt weer voor het lezen en kijken. Graag tot een volgend blogje.

Groetjes, Casper (leven-met)

There is no gallery selected or the gallery was deleted.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *