Purperreiger & Lepelaar bij de Lepelaarplassen

Maximumtemperatuur:     30  °C.
Minimumtemperatuur:      15  °C.

 11-08-2022

Purperreiger & Lepelaar bij de Lepelaarplassen:

Na de hectische dagen van afgelopen week besluit ik om vandaag tijd te besteden aan lekker foto’s maken. Althans dat hoop ik dan. De vogels moeten natuurlijk wel een beetje mee werken. Ik ben weer vroeg wakker het hoofd staat maar niet stil en het lichaam begint al weer behoorlijk op spanning te komen. Dus even lekker broodje eten, medicatie nemen en dan op de fiets. Ik ga lekker naar de Lepelaarplassen en de Lepelaarhut. Inmiddels even lekker gefietst en aangekomen in de hut. Het is niet druk met mensen dus dat is wel even lekker. Camera uit de tas halen en een plekje zoeken om te zitten.

En zo begin ik vandaag lekker met de aalscholvers op de foto te zetten. De een vindt het een walgelijke vogel de ander heeft er iets mee. Ik behoor tot de laatste, ik vind het een heel bijzondere vogel. Hij heeft een prachtig veren kleed als je er goed naar kijkt. En ja het is absoluut een jager. De blauwereiger komt even pols hoogte nemen van het ratelende geluid van de camera. Dus ook de blauwereiger zetten we even op de foto.

Er zijn inmiddels ook wat andere mensen binnen gekomen. En ineens hoor ik het geluid van de ijsvogel. Ik speur rond de hut waar hij zit. En ja daar is hij op een van de takken aan de andere kant van de hut. En zo kan ik, en ook de andere mensen even een paar foto’s van de ijsvogel maken.

De blauwereiger heeft het wel even gezien en vliegt weg. Maar daarvoor in de plaats komt daar toch onverwacht even de purperreiger aangevlogen. Tjeetje snel de camera en schieten maar. Helaas gaat de purperreiger wat afgelegen in een boom zitten.

Maar ik maak toch maar even een paar plaatjes van deze purperreiger. Dan komt ook de kleine zilverreiger even kijken en die bekijken wij natuurlijk ook even. Zo vliegen de foto’s weer de camera in. Ook de kleinste fuut is aanwezig de dodaars.

Vakkundig vangt hij het een na het ander hapje en werkt het snel naar binnen. Aangezien er ook nog een jong dodaars aanwezig is die graag gevoerd wilt worden. Maar die zal toch echt zelf aan de bak moeten. En dat doet de jonge dodaars dan ook, en hij komt met een flinke vangst boven.

Die natuurlijk vakkundig naar binnen wordt gewerkt. De aalscholver komt even op zijn stokje zitten om zo naar ons te kijken, en om zijn veren te drogen.

Dan scharrelt de oeverloper even over de boomstam heen en die kan ik dan mooi even vast leggen.

Dan komt eindelijk de lepelaar bij de hut zijn hapje zoeken. Dat is heel lang geleden dat hier lepelaars zijn gespot. De hut en de plassen hebben wel hun naam te danken aan deze fantastische vogel.

Zo sluit ik mijn ochtend af in de Lepelaarplassen en fiets ik terug naar huis. Om bij de brug nog even verrast te worden door een wezel. Die me de kans heeft gegeven om de camera te pakken uit de tas.

Dank wezel je staat er mooi op. Nu naar huis en even eten en medicatie innemen.

Dank voor het lezen en kijken. Graag tot een volgend blogje.

Groetjes, Casper (leven-met)

There is no gallery selected or the gallery was deleted.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

security check *